Rescaten a un home deshidratat i desorientat després de perdre's a una zona muntanyenca de Vilallonga

Guardar

Un moment del rescat a Vilallonga
Un moment del rescat a Vilallonga

Efectius del Consorci de Bombers de València van rescatar aquest diumenge a un home que s'havia perdut en una zona muntanyenca de Vilallonga i es trobava deshidratat i desorientat, ja que feia hores que se li havia acabat l'aigua.

L'avís es va rebre a les 16.40 hores i el Consorci va mobilitzar un dispositiu de cerca i rescat amb efectius de bombers de Gandia, tres unitats de comandament i Grup de Rescat a Altura GERA amb l'helicòpter V-990, que van fer tasques de cerca terrestre i aèria per la zona que solia transitar la persona, segons ha informat el Consorci.

Personal de Guàrdia Civil que també participava en la cerca va localitzar el punt on es trobava l'home i l'helicòpter del Consorci, amb rescatadors del GERA i personal sanitari, van arribar fins ell, ja que estava en una zona "de molt difícil" accés via terrestre.

Els bombers van fer una primera valoració de la víctima, qui es trobava cansada i deshidratada perquè feia hores que se li havia acabat l'aigua. Els efectius li van proporcionar les primeres assistències sanitàries i, una vegada es va recuperar una mica, se li va evacuar via aèria amb l'helicòpter, acompanyat dels rescatadors i sanitaris, i va ser traslladat fins a l'helisuperficie del Consorci a Alzira. Des d'allí els mitjans sanitaris ho van evacuar a l'hospital.

Destacats