Rescaten a un home i dues dones d'avançada edat en l'incendi del seu habitatge a Bétera

Guardar

Coche guardia civil
Coche guardia civil

Agents de la Guàrdia Civil i de Policia Local de Bétera (València) han rescatat a un home i a dues dones d'avançada edat en l'incendi registrat en el seu habitatge.

Al voltant de les 20.45 d'aquest dilluns, els agents van rebre un avís d'un incendi de grans dimensions en una casa de Bétera, pròxima a un col·legi.

Una vegada allí, van observar un habitatge unifamiliar embolicat en flames i fum negre i a dues dones cridant des d'una finestra. Van posicionar una escala per a accedir i van traure a les dues dones per la finestra. L'evacuació d'una d'elles va ser més dificultosa per la seua avançada edat, nerviosisme i nombroses cremades.

Una vegada fora de perill les dues dones, els agents van eixir de l'habitatge pel mateix lloc mentre augmentava la quantitat de fum i explosions a l'interior.

Van observar des de l'exterior, en el terrat, a un home amb una xicoteta mànega tractant d'extingir el foc, moment en el qual va manifestar una d'elles que era el seu oncle i que vivia en l'habitatge contigu, però que la mateixa tenia accés interior a l'immoble que s'estava cremant.

Els agents van entrar i van localitzar a l'home, que també tenia cremades de caràcter lleu i dificultats respiratòries, però es va negar a abandonar l'immoble oferint resistència als agents.

Finalment van aconseguir tranquil·litzar-li i convéncer-li que abandonara l'immoble i el van portar a la zona de seguretat juntament amb les dues dones auxiliades. Els agents van procedir als primers auxilis amb aquestes persones, subministrant-los gases i sèrum fisiològic, i van cobrir amb mantes a una de les dones.

Més tard es personen en el lloc tres indicatius de bombers de Moncada, Paterna i L'Eliana. I moments després van arribar dos sanitaris d'Eliana i Paterna, els quals van assistir a les víctimes en la zona de seguretat.

Les víctimes, després de rebre els primers auxilis, van ser remeses a l'Hospital La Fe de València. Es tracta de dues dones de 82 i 58 i un home de 69, tots espanyols. La possible causa de l'incendi encara s'estan investigant.

Destacats