Un repte viral acaba amb un menor ingressat a València després de ser escanyat per un company de classe

El menor de 13 anys va perdre el coneixement pel repte viral del 'mataleón'

Guardar

Una xiqueta juga al bàsquet al pati d'un col·legi
Una xiqueta juga al bàsquet al pati d'un col·legi

Dimecres passat, un menor de 13 anys va haver de ser ingressat a l'Hospital Doctor Peset de València després que un company de classe li escanyara per a complir un repte viral que s'ha difós a través de les xarxes socials: l'anomenat 'mataleón' o 'joc de la mort', que consisteix a escanyar una altra persona fins que perd el coneixement.

Els fets es van produir durant l'hora del pati, quan un company de classe va estrényer amb força el coll del menor, previ consentiment. Després de desplomar-se, des del centre van alertar als serveis mèdics. Afortunadament, no va caldre lamentar mals majors i el menor va recuperar el coneixement, abans fins i tot que arribara el personal mèdic.

Així i tot, des de la direcció del centre educativa alerten de la perillositat d'aquesta pràctica que ja s'ha fet viral i que molts adolescents practiquen per a, després, penjar-lo en les xarxes. Una moda que pot acabar matant a una persona sense tindre intenció.

El menor va ser evacuat en una ambulància fins a aquest hospital de la ciutat de València, i l'endemà va poder tornar a l'escola amb total normalitat.

Els fets es van produir en un centre educatiu del districte de Patraix. Després de l'incident, la direcció del centre va anar classe per classe per a informar l'alumnat del perillós d'aquesta pràctica i de les conseqüències que pot implicar. Així mateix, la tutora de la classe va enviar un comunicat als familiars per a informar-los del que havia succeït perquè el comentaren amb els menors i que no tornara a succeir.

Tal com ha avançat el Levante-EMV, el menor que va escanyar al company, tots dos de tretze anys, va explicar que desconeixia el mal que podia causar-li i que el van fer per a demostrar que "no passava res i que era una broma". De fet, des del centre asseguren que es tracta d'un bon estudiant i que mai havia protagonitzat incidents d'aquest tipus.

Arxivat a:

Destacats