Quan finalitzarà el temporal de vent a València?

El temporal de vent provocat per l'entrada de la borrasca Ciarán afectarà diversos dies a València

Guardar

Palmeres mogudes pel vent a València
Palmeres mogudes pel vent a València

La província de València es troba sumida en un fort temporal de vent que, amb la seua entrada aquest dijous 2 de novembre, està obligant al tancament de parcs, a la suspensió d'esdeveniments com la Fira de Cocentaina i està dificultant les comunicacions amb el desviament d'avions, el tall de línies de Renfe, el tancament de ports marítims i els retards en Metrovalencia. Però, quan finalitzarà el temporal de vent a València?

Les previsions, de moment, no són molt esperançadores. Malgrat que l'alerta taronja establida per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) finalitza, en les zones de l'interior de la província, aquest divendres a les 16.00 hores, la veritat és que les fortes ratxes de vent s'espera que afecten el territori valencià, almenys, fins diumenge. De fet, Aemet ha establit ja l'alerta groga per a tota la jornada del dissabte, una alerta que es podria incrementar en el cas que empitjoren les previsions.

Aquest temporal de vent, provocat per l'entrada en la península de la borrasca Ciarán, ve aparellat d'un enfonsament de les temperatures, sent la baixada encara més notable a causa de la sensació de fred que deixa el propi vent. Així, malgrat que es tracta d'un vent sec de ponent que aquest dijous ha deixat màximes de fins a 27 °C, a partir del divendres 3 de novembre els termòmetres no superaran els 20 °C en cap observatori de la província de València.

Pel que respecta a la pluja, s'espera que afecte de manera dispersa i feble en les zones de l'interior, sense arribar a afectar punts del litoral.

En definitiva, s'esperen uns dies en què el vent serà el protagonista, per la qual cosa és necessari extremar les precaucions i, tal com ha recomanat Emergències, eixir de casa únicament si és necessari.

Destacats