Tanquen al bany la platja d'Almardá de Sagunt per la presència d'un bacteri en l'aigua

S'han trobat nivells alts d'enterococos intestinals i la Conselleria de Medi ambient, Aigua i Territori preveu que el període de tancament serà curt

Guardar

Cierran al baño la playa de Almardá de Sagunt por la presencia de una bacteria en el agua
Cierran al baño la playa de Almardá de Sagunt por la presencia de una bacteria en el agua

L'Ajuntament de Sagunt ha informat hui divendres de la prohibició de banyar-se en la platja d'Almardà per la detecció d'un bacteri en l'aigua d'aquest arenal. En concret, s'han trobat alts nivells d'enterococos intestinals en les anàlisis que la Conselleria de Medi ambient, Aigua, Infraestructures i Territori va dur a terme ahir dijous 7 de setembre a través del Programa de Control de la Qualitat de les Aigües de Bany.

Segons ha comunicat la Direcció general de l'Aigua, organisme que depén de la Generalitat Valenciana, la mostra presa ahir per a examinar la qualitat de l'aigua d'eixa platja ha superat els límits normals d'enterococos intestinals. És per això que s'ha pres la decisió de tancar la platja d'Almardà al bany i també s'ha baixat la bandera blava mentre persistisca aquesta situació.

"Hui s'ha procedit a realitzar una nova analítica per a poder avaluar el succeït i es procedeix a la prohibició del bany en tota la platja d'Almardà per seguretat dels usuaris de les platges", ha manifestat Roberto Rovira, regidor de Platges de l'Ajuntament de Sagunt.

Encara que no se sap amb certesa fins a quan estarà vigent la prohibició de banyar-se en aquest arenal de Sagunt, el departament autonòmic de Medi Ambient ha assegurat que el període de tancament serà de curta de durada. Encara es desconeixen els motius pels quals s'ha trobat eixe bacteri en l'aigua, no obstant això, l'edil ha explicat que "se sospita que la contaminació detectada puga ser conseqüència dels efectes de la passada DANA".

Què són els enterecocos intestinals?

Es tracta d'un dels microorganismes indicadors de contaminació fecal en aigües i aliments. Segons els experts, la presència d'aquest bacteri en l'aigua pot haver-se de l'abocament d'emisoris o aigües residuals o la presència d'excrements en el mar.

Entre els símptomes que pot patir una persona quan s'infecta (per consum d'aigua contaminada, per exemple) es troben la diarrea i altres problemes digestius, ja que afecten principalment a aquest aparell.

 

Destacats