La pluja a Begís redueix la flama fins a quasi en tot el perímetre, però encara hi ha zones molt calentes

Guardar

Incendi a Begís
Incendi a Begís

La pluja caiguda aquesta matinada en la zona arrasada per l'incendi forestal de Begís (Castelló) ha fet reduir la flama fins a quasi desaparéixer en tot el perímetre, si bé encara hi ha zones molt calentes.

"Està plovent a Begís. No podem cantar victòria en absolut, però l'ajuda de l'aigua serà molt important. Continuem treballant", va manifestar passada la mitjanit el Consorci Provincial de Bombers de Castelló a través del seu compte de Twitter, on va compartir el vídeo que "més il·lusió" els feia publicar: la pluja en la zona.

Segons l'última actualització del 1·1·2 de la Generalitat, a les 6.25 hores d'aquest dijous, l'entrada d'humitat en el terreny calcinat és "molt positiva" i durant la nit ha entrat vent de poca intensitat, la qual cosa ha permés atacar les flames mitjançant un ajust del perímetre de l'incendi.

Des de primera hora està previst identificar les zones de treball per a repartir els mitjans aeris: 18 del Govern, nou de la Generalitat, tres de Castella-la Manxa, altres tres de Catalunya i un d'Aragó.

Durant la nit han treballat cinc unitats de bombers forestals de la Generalitat, tres dotacions del Consorci Provincial de Castelló, una altra del Consorci Provincial de València, una altra de l'Ajuntament de València, una altra de l'Ajuntament de Castelló de la Plana i un equip de forestals de Castella-la Manxa.

Aquest dimecres, l'incendi de Begís declarat dos dies abans va avançar de manera imparable i amb un comportament extrem després de calcinar més de 9.900 hectàrees i obligar al desallotjament d'unes 1.500 persones.

Arxivat a:

Destacats