Nou persones detingudes a Burjassot en ser desmantellat un punt negre de distribució de drogues

Les investigacions van començar després de la detenció de diversos autors de delictes contra el patrimoni als voltants d'un barri de Burjassot

Guardar

Agent de la Policia Nacional al costat d'un vehicle del cos
Agent de la Policia Nacional al costat d'un vehicle del cos

Nou persones han sigut detingudes en la localitat de Burjassot en una nova actuació de la Policia Nacional en relació a la lluita contra la droga. Els agents han desmantellat una organització criminal dedicada al tràfic d'estupefaents i han arrestat tres homes i sis dones, d'entre 25 i 65 anys, com a presumptes autores dels delictes de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues. A més, s'han intervingut més de cinc quilos de cabdells de marihuana, 285 euros i cinc telèfons mòbils.

La Prefectura de la Policia Nacional ha informat mitjançant un comunicat que les investigacions van començar a l'inici de l'any, després de la detenció de diversos autors de delictes contra el patrimoni als voltants d'un barri de Burjassot. Així, van aconseguir esbrinar que aquestes persones utilitzaven els diners en efectiu obtingut dels robatoris o els efectes sostrets per a comprar substancies estupefaents.

Amb aquestes dades, les investigacions es van centrar en localitzar a les persones que venien les substancies estupefaents, així com el lloc des del qual realitzaven les vendes, la infraestructura creada i el seu 'modus operandi'.

Durant les perquisicions, els agents van localitzar el domicili des del qual s'efectuaven les vendes, així com van identificar a la persona que atenia els compradors. Posteriorment, es va esbrinar que un clan familiar es feia càrrec de les vendes, subministrant drogues durant les 24 hores del dia.

Així mateix, els investigadors van esbrinar que el clan tenia un habitatge i una parcel·la a Godella, així com dos camions xicotets, els quals aprofitaven per al trasllat de la droga, ocultant-la entre ferralla.

Finalment, es van realitzar dos registres on els agents van trobar i van intervindre més de cinc quilos de cabdells de marihuana, 285 euros i cinc telèfons mòbils i es van detindre a nou persones com a presumptes autores dels delictes de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues.

Els detinguts, tres d'ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial, mentre que la resta han sigut posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l'obligació de comparéixer davant l'autoritat judicial quan per a això foren requerits.

Destacats