Les veïnes de Benimaclet es mobilitzen contra un assetjador del barri

L'agressor reuneix vint detencions enguany

Guardar

Benimaclet
Benimaclet

Un grup de 40 dones en el barri de Benimaclet es manifesten a través de les xarxes socials per l'assetjament sexual que pateixen diàriament per part d'un mateix veí que acumula un centenar de denúncies per agressions verbals i físiques.

Es tracta d'un home conegut des de fa anys pels veïns, de mitjana edat, que viu al carrer i presenta clars signes de patir una malaltia mental. La seua fotografia circula en algunes pàgines de Facebook del veïnat, on les víctimes s'han organitzat en un grup conjunt.

Els casos d'assetjament sexual tenen en comú que l'home intimida i persegueix a alguna de les dones. Hi ha situacions que inclouen també intents d'agressió sexual o escenes de masturbació en públic.

L'assetjador enguany acumula vint detencions, segons fonts de la Direcció General de la Policia. Té una ordre d'allunyament a la plaça de Benimaclet, però segueix en llibertat i atemorint a adultes i menors.

Les dones han realitzat una recollida de signatures que acumula ja 90 suports per a posar una denúncia conjunta i també s'han mobilitzat per a donar a conéixer el seu cas en els mitjans de comunicació.

La regidora de Benestar i Drets Socials, Isabel Lozano, compte que des de Serveis Socials han fet tot el que els corresponia. "A l'abril sol·licitarem una intervenció de la Fiscalia adjuntant unes 30 denúncies, al·legant que es tracta d'una persona que no té les capacitats mentals per a ser al carrer i hauria de fer-se càrrec d'ell l'administració". Però segueixen a l'espera que el jutjat faça una valoració sobre aquest tema.

Arxivat a:

Destacats