La Policia Nacional detecta una xarxa d'empadronaments il·legals d'estrangers a Xirivella

Guardar

Agent de Policia Nacional
Agent de Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detectat una xarxa d'empadronaments il·legals de ciutadans estrangers en situació irregular, realitzades per un veí de la localitat valenciana de Xirivella, previ pagament. Per aquest motiu, la Policia Nacional ha proposat per a sanció a l'infractor davant la Subdelegació de Govern, per la qual cosa podria enfrontar-se a una multa de fins a 100.000 euros.

Les investigacions per part dels agents de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració Il·legal (UCRIF) de València es van iniciar després de detectar que s'estaven produint nombrosos casos de ciutadans estrangers, en situació irregular a Espanya, que presentaven per a aconseguir residir legalment, entre una altra documentació, certificats d'empadronaments que resultaven sospitosos per als policies.

Les perquisicions dels agents han permés esbrinar que els habitatges on figuraven aquests empadronaments eren propietat de la mateixa persona, un veí de Xirivella. Aquest, pel que sembla, cobrava una mitjana de 600 euros a ciutadans estrangers en situació irregular a canvi de mantindre'ls empadronats en els seus pisos durant tres anys, temps necessari per a sol·licitar una autorització de residència per arrelament. Per tot això, els investigadors han proposat a l'infractor per a sanció a la Subdelegació del Govern, enfrontant-se a una multa la quantia de la qual podria ascendir als 100.000 euros.

Els ciutadans estrangers que es troben en aquesta situació, en la seua majoria, desconeixen l'idioma, no tenen treball ni recursos econòmics i necessiten obtenir una autorització de residència el més ràpid possible. Alguns propietaris de pisos o titulars de contractes de lloguer s'aprofiten d'aquesta situació de vulnerabilitat i intenten obtenir un benefici econòmic empadronant-los en els seus domicilis, on mai arriben a residir realment.

Infracció molt greu a la Llei d'Estrangeria

Des de la Policia Nacional es recorda que consentir la inscripció d'un estranger en el padró municipal per part del titular d'un habitatge habilitat per a tal fi, quan aquest habitatge no constituïsca el domicili real de l'estranger, suposa una infracció molt greu a la Llei d'Estrangeria, la sanció de la qual és una multa que pot anar des de 10.001 fins a 100.000 euros.

Arxivat a:

Destacats