La Policia investiga a Burjassot una possible violació grupal a una menor

Una segona menor va ser també violada per un d'ells, però va poder escapar abans

Guardar

Vehicle de la Policía nacional en una acció.
Vehicle de la Policía nacional en una acció.

La Policia Nacional investiga a Burjassot una suposada, dilluns passat, violació grupal a una menor de 12 anys, però també una segona violació individual a una altra menor de la mateixa edat, que va poder escapar de la casa abandonada on es van produir els fets. Les menors havien quedat amb dos xics per Instagram en aquesta casa de Burjassot, molt a prop també de la localitat de Godella (Horta Nord).

Tal com ha avançat el diari Levante-EMV, una de les menors va poder avisar a una tercera a través d'Instagram, que va permetre que els pares de la xica poguera alertar als agents de la Policia Nacional. En eixe mateix moment, es va activar un dispositiu d'urgència en el qual també van participar la Policia Local de les localitats de Godella, Burjassot i Rocafort, amb l'objectiu de localitzar a les menors.

Cap de les menors que estaven demanant ajuda sabien on es trobaven exactament perquè cap d'elles residia per la zona. Finalment, prop de les onze de la nit, la Policia va aconseguir trobar a les menors; una es trobava ja a la seua casa, i l'altra anava de camí a la seua.

Al principi, les menors van intentar negar que s'haguera produït una violació, però els pares d'una de les menors van acudir a un hospital on van certificar que existien senyals compatibles amb una agressió sexual. Així, els pares van decidir interposar la denúncia corresponent.

De moment, no s'han practicat les detencions, ja que les menors tampoc coneixien als agressors amb els quals van mantenir contacte a través de l'aplicació d'Instagram. Així mateix, la UFAM (Unitat d'Atenció a la Família i a la Dona) ha posat en coneixement de la Fiscalia de Menors els fets i han activat els protocols per a atendre les menors com a víctimes d'un delicte sexual.

L'Ajuntament de Burjassot condemna l'agressió

L'Ajuntament de Burjassot (València) ha condemnat la presumpta agressió sexual a dos menors d'edat registrada aquest dilluns en el municipi i s'ha posat a la disposició de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, així com de la justícia.

L'equip de Govern, amb el seu alcalde al capdavant, Rafa García, ha manifestat la seua "més absoluta repulsa": "Ni una més. No és admissible la violència contra les dones. Mai. Estarem i estem amb les víctimes de qualsevol violència o agressió sexual, defensant-les i ajudant-les en tot el que siga necessari. Confiem en la justícia i en les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat", ha subratllat.

Arxivat a:

Destacats