La Guàrdia Civil requisa 25.000 grams de marihuana a Canals a dos homes que acaben detinguts

Els detinguts per emmascarar la forta olor de la marihuana en la seua fase de floració utilitzaven ambientador d'ús tèxtil

Guardar

Cultiu de marihuana a Canals
Cultiu de marihuana a Canals

La Guàrdia Civil de Canals, en el marc de l'operació "SAURI", ha procedit a la detenció de 2 persones pels delictes de pertinença a organització criminal, delicte contra la salut pública (cultiu de drogues) i defraudació de fluid elèctric en la localitat de Canals.

L'operació va començar a principis de febrer quan els agents van tindre coneixement, a través d'un ciutadà, de la possible existència d'un delicte contra la salut pública a Canals.

Fruit de les labors investigadores es va poder verificar que es tractava d'una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana en la modalitat "indoor". Aquesta organització utilitzava un garatge-magatzem, que havien llogat, per al cultiu.

Els detinguts per a emmascarar la forta olor de la marihuana en la seua fase de floració utilitzaven ambientador d'ús tèxtil. Per a això, ho calfaven al costat de l'extractor d'aire i així camuflar l'olor.

Els agents van poder confirmar en el registre com el garatge comptava amb diverses zones per a les diferents fases de cultiu, i com els detinguts vivien allí. En aquest registre es van aprehendre 25.000 grams de cabdells secs de marihuana, així com diferents efectes utilitzats per al bon desenvolupament i creixement de les plantes com 4 aires condicionats, 101 balastos de potència, 5 extractors, 28 ventiladors, 72 llums i portalàmpades de cultiu, 8 estufes de calor, etc...

A més, es va poder constatar per tècnics de l'empresa IBERDROLA, que el garatge-magatzem presentava un enganxament il·legal a la xarxa.

L'operació va acabar amb la detenció de 2 homes de 34 anys, de nacionalitat albanesa, pels delictes de pertinença a organització criminal, delicte contra la salut pública (cultiu de drogues) i defraudació de fluid elèctric.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Xàtiva.

Arxivat a:

Destacats