La Guàrdia Civil d'Almussafes deté a un home per set delictes de robatori amb força en habitatges

Guardar

Moment de la detenció realitzada per la Guàrdia Civil d'Almussafes
Moment de la detenció realitzada per la Guàrdia Civil d'Almussafes

La Guàrdia Civil d'Almussafes ha detingut a 1 home de 53 anys, i de nacionalitat algeriana, per 7 delictes de robatori amb força en les coses en domicilis amb habitants.

L'operació va començar a principis de gener, quan van començar a produir-se una sèrie de robatoris en diversos habitatges de les localitats de Benifaió, Carcaixent i Carlet. Els robatoris es produïen en habitatges amb habitants en el seu interior, perpetrant-se, generalment, entre les 20.00 i les 06.30 hores.

El modus operandi era sempre el mateix, s'havia especialitzat en el mètode de la "relliscada". El detingut lliscava una làmina de plàstic entre el marc de la porta i el pestell o relliscada per a obrir la porta sense necessitat de forçar-la. Sostreia, principalment, efectes que poguera ocultar entre les seues robes com: joies, diners i terminals mòbils, per a en cas de ser identificat pels agents no alçar sospites.

Fruit de les investigacions practicades i a l'establiment de nombrosos dispositius de vigilància, es va poder determinar la implicació de l'autor i la seua vinculació amb els robatoris amb força en les localitats de Benifaió, Carcaixent i Carlet.

En el transcurs de la investigació els agents van constatar que el detingut actuava només, i es desplaçava al tren de rodalia des de València a les localitats on cometia els robatoris. Una vegada comesos, tornava de matinada a València on venia el sostret.

Finalment, l'operació va culminar amb la detenció i ingrés a la presó, d'1 home de 53 anys, i de nacionalitat algeriana, per 7 delictes de robatori amb força en les coses en domicilis amb habitants en les localitats de Benifaió, Carcaixent i Carlet.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Carlet i s'ha decretat l'ingrés a la presó del detingut.

La guàrdia civil informa que la col·laboració ciutadana és essencial, per això si observa a persones desconegudes rondant per la finca o adverteix algun tipus de marca estranya en els porters, avise immediatament a les forces i cossos de seguretat.

Consells de la Guàrdia Civil per a aquestes vacances:

  • Comprove que portes i finestres estan ben tancades.
  • Tanca la porta sempre usant la clau, no sols amb la relliscada, ja que aixípoden obrir-se fàcilment.
  • Instal·le en el seu habitatge una porta blindada. Si la seua porta no és blindada, procure que tinga, almenys, dos punts de tancament, i que no existisca buit entre la porta i el sòl. Reforce la part de les frontisses amb pivots d'acer i angles metàl·lics que impedisquen palanquejar la porta. Instal·le espiells panoràmics.
  • En absències prolongades demane a un veí que col·labore amb vosté per mitjà de la recollida del correu, comprovació de l'estat de l'habitatge, encés ocasional d'alguna llum, connexió de radi o el televisor, etc. Deix un telèfon perquè li localitzen en cas d'emergència.
  • Davant la presència de marques a les portes o portals, o sorolls no habituals en cases desocupades, avise al Cos de Seguretat competent en la zona, si és la Guàrdia Civil truque al telèfon 062 o en qualsevol cas al 112. Recorde prendre nota de qualsevol cosa o vehicle sospitós.

Arxivat a:

Destacats