El jurat declara culpable a Jorge Ignacio Palma en el cas de Marta Calvo

A l'acusat se li atribueix, a més dels homicidis, altres set delictes d'abusos sexuals a altres joves

Guardar

Jorge Ignacio, culpable de la muerte de Marta Calvo y dos mujeres más
Jorge Ignacio, culpable de la muerte de Marta Calvo y dos mujeres más

En la vista que s'ha celebrat hui a les 15.30 hores, en l'audiència pública en la sala Tirant 1 de la Ciutat de la Justícia de València, del cas de Marta Calvo, el jurat popular ha declarat culpable a Jorge Ignacio Palma en el cas Marta Calvo.

En tots els casos que ha sigut jutjat, el jurat entén que l'acusat va vulnerar la llibertat sexual de les deu víctimes per introduir la cocaïna per via genital i anal sense que elles foren conscients, declarant-lo com a culpable dels abusos sexuals.

A més, també queda acreditat el delicte contra la salut pública en tots els casos per afavorir o facilitar el consum de cocaïna a tercers en "festes blanques".

Finalment, en el cas de Marta Calvo, ha sigut provat el mal a la integritat moral pel mal causat a la família per l'ocultació del cadàver de la víctima.

El jurat, format en aquest cas per set dones i dos homes, ha hagut de valorar totes les proves i declaracions realitzades durant el procés, i han hagut d'arribar a una deliberació de mínim set vots per a declarar a l'acusat com a culpable dels fets relatats. En el cas que no fora considerat culpable, seria necessari per a això cinc vots favorables.

L'acusat, a qui se li atribueix, a més dels homicidis, altres set delictes d'abusos sexuals a altres joves, va assenyalar l'últim dia de judici que sentia "molt" el dolor que puga tindre la família de Marta Calvo per no haver trobat el cos, encara que sí que va informar de tot el que va ocórrer aqueix dia.

Així i tot, l'acusat ha defensat la seua innocència durant tot el judici i, de fet, en el torn de l'última paraula, va insistir: "L'única cosa que puc dir és que no li he llevat la vida a ningú, no he drogat a ningú, no he violat a ningú ni he posat droga a ningú en els seus òrgans genitals".
 

Arxivat a:

Destacats