Investiguen a un home per sacrificar il·legalment a animals i deixar-los en una rasa a Rafelbunyol

Al novembre es van trobar en aquesta localitat unes restes d'animals en una rasa

Guardar

Restes d'animals sacrificats il·legalment
Restes d'animals sacrificats il·legalment

La Guàrdia Civil de València ha investigat a un home de 63 anys d'edat per la falsificació d'un segell pertanyent a un registre sanitari després que aquesta persona suposadament procedira a sacrificar animals de manera il·legal i deixar-los en una rasa de la localitat de Rafelbunyol.

El mes de novembre passat, el Servei de Protecció de la Naturalesa va tindre coneixement a través de Policia Local de Rafelbunyol, de l'aparició d'unes restes d'animals en una rasa que havia sigut realitzada per a la reparació d'una canonada d'aigües residuals de la localitat de Rafelbunyol.

En ella, els agents van poder comprovar com hi havia una gran quantitat de budells i restes d'òrgans interns, aparentment d'animals de raça ovina.

Fruit de les indagacions realitzades pels agents, van aconseguir esbrinar l'origen de les restes, arribant a localitzar el lloc on eren sacrificats il·legalment els animals. A més, els agents van observar la utilització, en les canals resultants dels sacrificis, d'un segell de registre sanitari que no es corresponia amb el lloc de sacrifici, ja que no es tractava d'un escorxador ni sala d'especejament autoritzada.

Després de nombroses gestions realitzades s'aconsegueix esbrinar que el segell utilitzat en les canals (carn preparada per al consum, sense budells ni pell) es corresponia amb el d'un escorxador de la província de Castelló, podent haver-se comés un delicte de falsedat documental per la utilització fraudulenta d'un registre sanitari en un lloc per al qual no va ser emés.

Finalment, els agents van procedir a la investigació d'un home de 63 anys d'edat i nacionalitat espanyola, per un delicte de falsedat documental. A més, s'ha procedit a l'aprehensió de 22 canals d'oví il·legalment sacrificades i enviades per a la seua destrucció.

Les diligències han sigut entregades en la Fiscalia de Medi Ambient.

Arxivat a:

Destacats