Un intern del CIE de Sapadors denuncia que 4 policies li van agredir en demanar assistència mèdica

La víctima ha assegurat que els agents li van aïllar en una cel·la durant més d'una hora

Guardar

CIE de Sapadors a València
CIE de Sapadors a València

Quatre agents de la Policia Nacional del CIE de Sapadors (València) van agredir a un intern que va sol·licitar assistència sanitària en sentir un dolor en el queixal, segons la denúncia de l'intern facilitada per CIE NO i consultada per Europa Press. A més, l'home també els acusa d'haver-li aïllat en una cel·la sense aigua mentre es "mofaven" d'ell, la qual cosa li va provocar un atac d'ansietat i frustració que li va portar a autolesionar-se.

L'incident va tindre lloc en la nit del dimecres o dijous de la setmana passada (ja que el jove no recorda exactament la data) després que l'intern premera el timbre de la cel·la per a avisar a la seguretat del centre mentre "cridava de dolor" i reclamava assistència sanitària per al seu queixal. Els quatre policies van entrar ja amb "actitud violenta" segons l'intern i van començar a agredir-li. "Vaig intentar protegir-me, però un agent em va donar una forta puntada al cap que em va aconseguir l'ull" ha assegurat l'intern. "No em van portar al metge del CIE, sinó que em van baixar al pis inferior i em van tancar durant una hora en una habitació i em van negar a donar-me aigua mentre reien. Per això, em vaig fer una sèrie de corts en el cos amb un metall que vaig poder agafar de la persiana" ha afegit. L'endemà ho van portar a un centre mèdic i li van receptar diversos medicaments, però fins dilluns passat no li van donar cap segons la denúncia.

Després de ser atés per sanitaris, l'informe mèdic de l'exploració va constatar "múltiples colps superficials en el tòrax i membre superior esquerre amb hematomes".

La víctima sol·licita ara que s'aporten les gravacions de les càmeres de seguretat per a identificar als agents que van participar en els fets. CIE NO ha exigit també que es paralitze la seua expulsió mentre s'investiga l'ocorregut i es castigue els culpables.

Sense protocol de prevenció de suïcidis

Actualment, en el Centre d'Internament d'Estrangers de València no existeix un protocol de prevenció del suïcidi ni una valoració de l'estat de salut mental dels interns. "Això pot provocar emocions de ràbia, frustració i apatia" ha evidenciat l'informe de Sapadors del Mecanisme Nacional de Prevenció de la Tortura (MNP) del Defensor del Poble.

A més, quan es produeixen casos com el d'aquest intern no existeix un procediment sobre com actuar, ja que no hi ha un llibre de queixes pels maltractaments ni un protocol de tramitació de les queixes.

Arxivat a:

Destacats