Intenten emportar-se a dues refugiades ucraïneses a València simulant ser personal de Creu Roja

Guardar

Creu Roja atén a persones refugiades d'Ucraïna
Creu Roja atén a persones refugiades d'Ucraïna

Dues dones procedents d'Ucraïna han denunciat, a la seua arribada amb tren a València, que una persona els va contactar per telèfon i es va fer passar per personal de Creu Roja per a oferir-se a recollir-les, un procediment que no és el que segueix la institució i que ha posat en alerta a l'organització.

Les refugiades van arribar a València a última hora de la vesprada del dimecres, en un tren procedent de Barcelona. Quan van veure el dispositiu habilitat per Creu Roja per a atendre l'arribada de desplaçats ucraïnesos, van manifestar que una persona que deia ser de l'organització les havia contactades telefònicament i els havia dit que les recolliria en l'estació per a traslladar-les a alguna mena de recurs, han explicat a Europa Press fonts de l'entitat, que va donar avís immediatament a la Policia.

És la primera vegada que Creu Roja té constància d'uns fets similars a la Comunitat Valenciana. Contactar per telèfon és un procediment "absolutament erroni" en el cas d'aquesta ONG, que subratlla: "Nosaltres no telefonem mai a ningú ni recollim a ningú".

La manera d'actuar de Creu Roja és situant dispositius de recepció en estacions i aeroports, acompanyats sempre per les autoritats, en aquest cas la Policia Local de València. En aquests punts de recepció, el personal ofereix atenció bàsica, primers auxilis, articles de primera necessitat com a aigua o aliments i suport psicosocial, entre altres.

Qualsevol altre tipus de conducta, com telefonades i ofertes de recollida personal, ha d'alçar les sospites. "Volem traslladar que nosaltres no realitzem aquest tipus de telefonades, demanem prudència a totes les persones que vinguen a la Comunitat Valenciana o a qualsevol altra comunitat, és important que vagen amb compte i coneguen els procediments de Creu Roja, que actua in situ i cara a cara".

En cas de dubtes, demanen que es contacte amb la seu de Creu Roja local o amb les persones que es troben en el dispositiu presencial de l'ONG, han remarcat les mateixes fonts, que demanen que això no supose perdre la confiança en la labor contrastada d'aquest col·lectiu.

Arxivat a:

Destacats