Incendi industrial a Paterna

Diverses naus del polígon Fuente del Jarro han estat desallotjades

Guardar

El Consorci de Bombers treballa en un incendi industrial a Paterna
El Consorci de Bombers treballa en un incendi industrial a Paterna

El Consorci de Bombers de València ha donat per controlat a les 12.50 hores l'incendi industrial declarat prop de les 9 hores del matí en una empresa fabricate de laques a Paterna, en el polígon Fuente del Jarro.

El foc ha afectat diversos bidons de gas, fet que ha obligat a evacuar, a més de la fàbrica, totes aquelles empreses confrontants, ja que en l'empresa es fabriquen productes com a laques, que comporten un gran perill en cas d'entrar en contacte amb el foc.

Fins al lloc dels fets s'han traslladat unitats de bombers dels parcs de Paterna, Burjassot, Torrent, Catarroja i Sagunt; huit vehicles: dues autoescales, tres BUP, dos BNP, un Furgó d’Útils Varis; i cinc unitats de comandament del Consorci: oficial, cap de zona, cap de parc, dos sergents.

Un treballador ha sigut afectat i ha rebut assistència sanitària.

Contínues explosions de bidons

Una de les principals dificultats de l'incendi per als bombers del Consorci ha sigut el fet de les contínues explosions de bidons que contenien elements com a acetona i alcohol, i el col·lapse de part del sostre de la nau, per la qual cosa els efectius han hagut d'atacar el foc des de l'exterior de les instal·lacions.

Els seus objectius han sigut en tot moment evitar la propagació a les naus pròximes, entre elles la més pròxima i dedicada a palets de fusta, així com protegir uns depòsits enterrats que allotjaven gas i líquids inflamables, evitant que es veieren afectats.

Es preveu que les tasques continuen durant tot el dia.

Destacats