Un incendi obliga a evacuar dues plantes de l'Hospital de Llíria

L'incendi s'ha declarat en una habitació de l'hospital i ja està controlat

Guardar

Bombers en l'incendi a l'Hospital de Llíria
Bombers en l'incendi a l'Hospital de Llíria

Un incendi en una habitació de l'Hospital de Llíria ha obligat a evacuar als pacients i personal sanitari de dues plantes i a traslladar part d'aquests pacients a altres dos hospitals de València.

L'incendi, ja controlat, s'ha declarat a les 18.00 hores d'aquest diumenge, 26 de novembre, i no s'ha produït cap ferit, tal com ha confirmat Marciano Gómez, conseller de Sanitat, qui s'ha desplaçat fins allí per a conéixer els fets. El titular de Sanitat autonòmic ha lloat que, gràcies a l'actuació del personal sanitari, s'ha realitzat l'evacuació en menys de tres minuts.

L'incendi s'ha controlat en menys d'una hora. En conéixer-se els fets, quatre dotacions dels parcs de bombers de Paterna, l'Eliana i Xiva, així com tres unitats de comandament (sergent, cap de sector i oficial), s'han desplaçat fins a l'Hospital de Llíria, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de València. Passades les 19.00 hores, han donat l'incendi per controlat i han començat a fer tasques de ventilació de les plantes.

Pacients traslladats

El foc s'ha declarat en la cinquena planta d'aquest centre, en la Unitat de Psiquiatria. Com a conseqüència, s'ha evacuat a 18 pacients d'aquesta sala, dels quals 15 s'han derivat a l'Arnau i altres tres a la Fe, a València, i a altres 23 de Medicina Interna, que estaven situats en la quarta planta i que tornaran a les seues habitacions una vegada controlat el foc.

El conseller ha assenyalat que els bombers estan investigant les causes, sobre les que ha rebutjat entrar en conjectures, ja que "la responsabilitat nostra és la sanitària", si bé ha confirmat que una de les habitacions presenta més danys que la resta.

Així, ha agraït l'actuació del personal sanitari, que "en menys de tres minuts ha aconseguit evacuar als pacients de la cinquena planta i, posteriorment, de la quarta, de Medicina Interna", en una intervenció que ha qualificat de "ràpida, eficaç i d'una forma absolutament envejable".

De fet, ha apuntat que aquesta actuació que ha sigut també lloada pel cap del servei de bombers de Llíria, i ha destacat que els plans d'emergència i simulació que es fan de manera contínua han funcionat, la qual cosa ha possibilitat que no s'haja registrat cap ferit ni "cap mena d'incidència, més que aquelles molèsties generades pels trastorns evidents de l'incendi".

Gómez ha indicat que el director general d'Infraestructures ha revisat juntament amb els tècnics de manteniment el centre i es calcula que "en dues o tres setmanes pot estar tot resolt i aquest hospital a ple rendiment, com sempre ha estat".

Destacats