Un incendi a Nàquera obliga activar la situació 1 del PEIF

Es tracta d'un incendi forestal en el barranc de Cirer de la localitat de Nàquera

Guardar

Un helicòpter actua en un incendi (imatge d'arxiu)
Un helicòpter actua en un incendi (imatge d'arxiu)

El Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), ha informat de la declaració d'un incendi forestal a Nàquera que ha obligat a activar la situació 1 del Pla Especial enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF).

Agents del Consorci Provincial de Bombers de València es troben en aquests moments treballant en la seua extinció, tal com han detallat a través de les seues xarxes socials, on s'ha concretat que el focus s'ha originat en el barranc de Cirer de la localitat valenciana.

Segons l'última actualització del consorci, fins allí s'han mobilitzat dues dotacions de bombers, un coordinador forestal, un sergent i dues brigades forestals (BRIFO) del Consorci de Bombers, així com dues unitats de forestals de la Generalitat i dos mitjans aeris també de la Generalitat.

Al voltant de les 14.25 hores d'aquest dissabte, 25 de novembre, és quan s'han hagut de sumar als treballs d'extinció dos mitjans aeris -un helicòpter amb la seua brigada helitransportada i un avió- per la gravetat de la situació.

En concret, la situació 1 del PEIF s'activa quan el foc pot derivar en un o diversos incendis forestals que afecten béns boscosos, a la població --de manera lleu-- o a béns de naturalesa no forestal, en l'extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

Destacats