Segueix viu l'ncendi a Montitxelvo: 2000 hectàrees arrasades, 850 persones desallotjades i altres 6000 confinades

Els serveis d'emergència treballen des d'ahir per a sufocar l'incendi que segueix en estat de descontrol

Guardar

Incendio en Montitxelvo: 1400 hectáreas arrasadas y 600 personas desalojadas
Incendio en Montitxelvo: 1400 hectáreas arrasadas y 600 personas desalojadas

Els serveis d'emergència han treballat durant tota la nit en l'incendi de Montitxelvo, on especifiquen que han ocorregut diverses "complicacions", obligant a desallotjar també la vall entre L'Orxa i Vilallonga. L'incendi, segons asseguren, està en el flanc dret, concretament a l'altura de l'Alt de la Creu i afecta ja a 850 persones. A més, altres 6000 persones han sigut confinades. En total, ja són nombrosos els municipis afectats, doncs des que va començar el sinistre s'han evacuat les zones de Terrateig, Castellonet de la Conquesta, l'Ermita d'Ador, Muntanya Corina i, ara, la vall entre L'Orxa i Vilallonga, en la urbanització La Llacuna, i la Font d'en Carrós. Així mateix, degut al fum del foc s'ha confinat el municipi de Potries. Tal com assegura l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el vent que bufa de ponent augmenta el risc de les flames, doncs s'espera que superen els 60 o 70 quilòmetres per hora.

L'incendi que va començar ahir a les 14.00 de la vesprada en la localitat valenciana de Montitxelvo, prop del barranc, ja ha arrasat aproximadament 2.580 hectàrees i encara està descontrolat per les condicions climatològiques del vent. S'ha declarat el nivell 3 de preemergència per risc d'incendis forestals, sent aquest nivell de risc extrem, i l'alerta taronja a l'interior sud de València per la meteorologia actual del vent.

En la zona del succés les temperatures seran moderades, marcant entre els 16 ºC i els 18 ºC amb una humitat a prop al 50 %, segons les fonts especialitzades. En total, unes 600 persones han sigut afectades per les flames i han necessitat evacuació.

A més, el Centre de Coordinació d'Emergències va declarar ahir la situació 2 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF), a causa de l'afecció greu a la població i a béns de naturalesa no forestal. Així mateix, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), va activar un dispositiu a manera de prevenció format per una unitat SAMU, un vehicle d'emergències de múltiples víctimes i un Vehicle d'Intervenció Ràpida.

S'han incorporat mitjans terrestres de Múrcia i Castella-la Manxa durant el matí i ja són varis els efectius d'emergència que treballen per a apagar el foc. Fins a 9 dotacions de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, 6 Autobombes, 3 Coordinadors Forestals, 5 dotacions de bombers i 6 Brigades del Consorci Provincial de València, 3 dotacions de bombers del Consorci Provincial d'Alacant, un coordinador de Prevenció, recursos d'extinció, seguretat i sanitaris, dividits entre GVA, Diputacions i l'Estat (UME inclosa), altres comunitats autònomes, administració local i voluntaris.

A part, s'ha realitzat petició a mitjans aeris de Castella-la Manxa que s'espera que s'incorporen durant el matí de hui segons les previsions climatològiques i s'ha activat el Pla Sectorial de Transports per a evacuacions.

Destacats