L'incendi de Montitxelvo en imatges

Les autoritats d'emergències esperen tindre el foc controlat al llarg de tot el diumenge

Guardar

El incendio de Montitxelvo en imágenes
El incendio de Montitxelvo en imágenes

Durant el dia d'ahir, tots els municipis a excepció d'Ador i la urbanització Montecorona i Corona, van poder tornar a la normalitat i van ser desconfinades de les seues cases. Així ho va anunciar la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, juntament amb els responsables dels cossos d'emergències, als alcaldes dels municipis afectats. En aqueixes reunions es va donar a conéixer l'abast del foc i l'àrea que havia quedat afectada a causa de les flames. Totes les persones que van haver d'anar-se'n de les seues cases o romandre en elles van poder tornar a la seua activitat habitual, encara mantenint restriccions de trànsit en el perímetre marcat per l'incendi i les zones pròximes a ell, ja que els professionals encara estan treballant amb maquinària pesada per a cessar les flames.

En total són 2.600 hectàrees cremades de moment, amb un perímetre afectat de 60 quilòmetres. A més, 850 persones van ser desallotjades i altres 6.000 confinades. El municipi de Potries i la Font d'en Carrós van alçar també el confinament ahir per la millora de les condicions climatològiques. Encara així, Núñez ha recordat que els ciutadans i ciutadanes han de mantindre la precaució perquè encara no ha cessat el perill.

Segons els responsables de la Guàrdia Civil, s'apunta a una presumpta causa humana més que natural, com a responsable del foc. Mazón ha assegurat que, si al final es troba un responsable de l'inici de l'incendi, "anirem contra ell per totes". De moment, es desconeixen les causes del foc, però es continua amb la investigació per a esbrinar-ho.

D'altra banda, des de les autoritats s'insta a no realitzar activitats de muntanya tals com a senderisme, motociclisme o turisme, ja que encara queden "punts molt calents" que podrien ser perillosos, segons afirma Emergències.

De moment contínua el nivell 3 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF) i la situació 0 del Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana, a causa de les fortes ratxes de vent. S'espera que durant la jornada del diumenge aquesta previsió millore i es puga continuar amb els treballs d'extinció.

 

 

Destacats