Un incendi forestal a Montitxelvo obliga a desallotjar els municipis de Terrateig, Castellonet de la Conquesta, Ermita d'Ador i Monte Corona

Emergències estableix la situació 2 del Pla Especial d'Incendis Forestals

Guardar

Incendi forestal a Montitxelvo
Incendi forestal a Montitxelvo

Un incendi forestal s'ha declarat en el terme municipal de Montitxelvo, a la comarca de la Vall d'Albaida, i la seua ràpida evolució ha portat a l'evacuació diversos municipis propers a la zona, com son Terrateig, Castellonet de la Conquesta, Ermita d'Ador i Monte Corona. Les fortes ratxes de vent que assoten la zona han complicat les labors dels bombers i equips d'emergència que treballen incansablement per a controlar les flames.

L'incendi ha començat al voltant de les 14.00 hores, desencadenant una resposta immediata de les autoritats. S'han desplegat sis dotacions de bombers, set brigades forestals (BRIFO), quatre unitats de comandament del Consorci Provincial (oficial, tècnic forestal, coordinador forestal, cap de sector) i set unitats de bombers forestals de la Generalitat.

En un primer moment, s'ha mobilitzat un mitjà aeri, però a causa de les perilloses ràfegues de vent, no ha pogut dur a terme operacions aèries, segons han informat fonts del cos provincial de bombers de València i el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat (CCE).

La intensificació i extensió de l'incendi, que ha arribat fins al límit amb la província d'Alacant, ha obligat la Guàrdia Civil a prendre mesures d'evacuació en els municipis veïns de Terrateig, Castellonet de la Conquesta, Ermita d'Ador y Monte Corona, ha indicat el '112 CV'.

A més, el Centre de Coordinació d'Emergències ha declarat la situació 2 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF). Aquest nivell d'alerta s'activa quan el foc representa una amenaça greu per a la població i béns no forestals, i podria requerir la mobilització de recursos extraordinaris per a la seua contenció.

Les autoritats insten els residents i visitants a seguir les indicacions de seguretat i mantindre's informats sobre l'evolució de la situació, ja que l'incendi continua sent un desafiament important per als equips d'emergència a causa de les condicions climàtiques adverses.

Destacats