L'incendi de Begís afecta ja a 670 hectàrees i 20 mitjans aeris treballen per a evitar que els vents ho expandisquen

Guardar

L'incendi de Begís
L'incendi de Begís

L'incendi de Begís ha afectat ja 670 hectàrees en un perímetre que es calcula provisionalment en uns 20 quilòmetres. Ara mateix, hi ha 20 mitjans aeris treballant per a intentar que el canvi de vent i la baixa humitat que es preveu per a aquesta vesprada expandisca el foc cap a Begís i la pedania dels Pérez.

Així ho ha indicat la consellera d'Interior, Gabriela Bravo, que ha assenyalat que en aquests moments no es preveuen desallotjaments en la zona, encara que no es descarten, ja que la previsió és que el vent i la falta d'humitat dificulten encara més l'extinció en les pròximes hores.

Davant aquesta situació, Bravo ha assenyalat que els efectius presents en la zona busquen limitar el foc al flanc dret, per a evitar que els vents ho expandisquen cap als nuclis de població. També ha destacat que en tractar-se d'una zona amb una orografia "molt complicada", els medis terrestres tenen molt difícil accedir.

No obstant això, ha destacat que els mitjans aeris estan tenint una labor "importantíssima" per a contenir l'incendi, i ha remarcat que s'ha obert l'aeròdrom de Viver --a pocs quilòmetres de Begís--, la qual cosa permet vols més curts i més successius.

Bravo també ha confirmat que l'origen d'aquest incendi ha sigut un llamp, igual que el que afecta la Vall d'Ebo. "Desgraciadament, tots afecten zones d'alt valor ecològic", ha agregat.

Arxivat a:

Destacats