La Guàrdia Civil deté a dos homes per robar catalitzadors a Paiporta

Els dos joves detinguts han robat quatre catalitzadors de cotxes a Paiporta valorats en 1.200 euros

Guardar

Catalitzadors robats a Paiporta
Catalitzadors robats a Paiporta

Efectius de la Guàrdia Civil han aconseguit detenir a dos joves pel furt de quatre catalitzadors a Paiporta, que tenen un valor de 1.200 euros. Tots dos joves viuen a Madrid, però es desplaçaven fins a la província de València exclusivament per a cometre el delicte.

 

La detenció entra dins de l'operació "Katalysator", que va arrancar la seua investigació després de la recepció de diverses denúncies en la localitat pel robatori d'aquestes valorades peces mecàniques. La funció dels catalitzadors en els vehicles és reduir la contaminació que es produeix en expulsar els gasos emesos a l'exterior, però el seu valor resideix en el pal·ladi i el platí que conté la peça, elements d'alt valor en el mercat.

Gràcies a les investigacions i actuacions dels agents de les Forces de Seguretat de l'Estat, es va aconseguir detenir als autors mentre intentaven realitzaven un altre furt de catalitzador d'un vehicle de la localitat de Paiporta. Després de la detenció i el següent registre del cotxe, van trobar en el maleter un total de quatre catalitzadors, que segons apunten les investigacions haurien sigut robats en el mateix municipi, així com les eines necessàries per a extraure les peces.

Els autors són dos joves de 22 i 28 anys, que tots dos van ser detinguts per quatre delictes de furt. A més, al major se li ha investigat també per un delicte d'usurpació d'estat civil, ja que tant en la detenció com en la lectura de drets es va identificar amb un passaport d'una altra persona.

La Guàrdia Civil va intervenir les quatre peces, els catalitzadors, així com les eines utilitzades per a la sostracció d'aquestes. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Torrent per a continuar amb el procés judicial.

Arxivat a:

Destacats