La Guàrdia Civil confisca 600 quilos de cocaïna en el polígon de Quart de Poblet

Se'ls atribueix a una organització criminal dedicada al tràfic de droga a nivell internacional, que havia amagat els paquets de cocaïna en la localitat

Guardar

Paquets de cocaïna confiscats en el polígon de Quart de Poblet
Paquets de cocaïna confiscats en el polígon de Quart de Poblet

'TEDIO' és el nom de l'operació amb la qual la Guàrdia Civil ha confiscat 600 quilos de cocaïna ocults en un polígon de Quart de Poblet. Així mateix, han sigut detingudes huit persones per presumptament formar part d'una organització criminal dedicada al tràfic de droga a nivell internacional.

La Benemèrita ha explicat en un comunicat aquest diumenge que l'operació 'TEDIO' s'ha desenvolupat en el marc del projecte internacional GDIN (Global Drug International Network), liderat per la Guàrdia Civil i finançat per la Comissió Europea. Aquest té com a objectiu desmantellar de manera global organitzacions criminals a través de la cooperació entre països i l'intercanvi d'informacions amb els països que l'integren.

Huit persones detingudes

Aquesta investigació es va iniciar precisament amb l'intercanvi d'informació amb països de Centreamèrica, que van advertir del possible enviament d'una gran quantitat de substàncies estupefaents amagades en un contenidor transportat en un mercant amb destinació València.

Una vegada el contenidor va arribar a una empresa logística situada en el Polígon de Quart de Poblet, es van detectar els primers moviments d'individus que, per als agents, podien pertànyer a una organització criminal. Semblava, detalla l'institut armat, que anaven a extraure les substàncies de l'interior del contenidor.

Per aquest motiu, van vigilar cada moviment d'aquest grup de persones i, hores més tard, i amb l'actuació coordinada de diverses unitats de la Guàrdia Civil, es va procedir a la detenció de huit persones acusades de ser integrants de l'organització criminal, així com a la intervenció de 600 quilograms de cocaïna que es trobaven ocults en el contenidor.

Els detinguts, d'entre 24 i 49 anys d'edat, estan acusats dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. A més dels moviments assenyalats, la Guàrdia Civil ha intervingut més de 4.000 euros en efectiu que portaven damunt en eixe moment, així com una arma de foc, altres dues proves que els situen en l'organització. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat d'Instrucció Número 13 de València.

Un dels huit detinguts va patir l'amputació d'un dit en tractar de fugir dels guàrdies civils i quedar atrapat en una de les escales que va emprar per a intentar escapar durant la intervenció.

Destacats