Fuita d'amoníac en una fàbrica de gel del Port de Gandia

Emergències recomana a la població dels voltants que tanque finestres i no isca de casa per la possible arribada del núvol

Guardar

El port de Gandia
El port de Gandia

Tres persones han hagut de rebre assistència sanitària després de produir-se una fuita d'amoníac a la fàbrica de gel del Port de Gandia (València), que ha obligat a activar el Pla d'Emergència Interior en Fase Blava de l'Autoritat Portuària de València.

Els bombers del Consorci Provincial ha rebut a les 12.24 hores un avís en el qual s'alertava de la fuita d'amoníac i han mobilitzat quatre dotacions de bombers i diversos comandos. Segons ha detallat el cos, la prioritat és contenir la fugida i rescatar a dos treballadors afectats.

El CICU ha desplaçat dues unitats de SAMU i un Suport Vital Bàsic per a atendre tres persones que han resultat afectades, segons ha informat el 112.

L'Autoritat Portuària de València ha activat el Pla d'Emergència Interior en Fase Blava, mentre que el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha activat el Pla d'Emergència Exterior en fase 0, que significa que s'han produït danys molt localitzats i és suficient amb els mitjans activats en el PEI.

Així mateix, el 112 ha recomanat a la població dels voltants del Port de Gandia que tanque les finestres i no isca de casa per la possible arribada del núvol d'amoníac. La Policia Local de Gandia ha tallat tots els accessos al port.

Destacats