Continuen les fortes ratxes de vent per a aquest diumenge

L''AEMET adverteix que durant la jornada de hui el vent bufarà fort al matí i decaurà a la vesprada

Guardar

Siguen las fuertes rachas de viento para este domingo
Siguen las fuertes rachas de viento para este domingo

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) adverteix que la Comunitat Valenciana viurà episodis molt forts de vent durant aquest diumenge. Les ratxes d'aire bufaran de moderat a fort al matí i de component oest, sobretot, en zones de l'interior. Encara així, també es preveu que amainen a la vesprada i es convertisquen en ratxes fluixes. La borrasca 'Ciarán' segueix colpejant al territori valencià, deixant al vent com a principal protagonista en els carrers.

En aspectes generals, el cel romandrà poc ennuvolat i majorment buidat en tots els terços del territori valencià, amb alguns intervals matinals de núvols baixos a l'interior.

Les previsions pel vent i temperatures han obligat a suspendre esdeveniments, classes, zones recreatives, trobades esportives i han complicat tasques com l'extinció de l'incendi a Montitxelvo, entre altres, i es perllongaran durant tota la jornada del diumenge.

Les temperatures també es veuran afectades en descens, doncs es registren lleugers canvis en el termòmetre. Per províncies, Alacant marcarà una mínima de 15 graus i una màxima de 24. A Castelló, les temperatures variaran entre els 13 graus de mínima i els 24 graus de màxima. València s'acostarà a aquests valors també, marcant mínimes de 15 graus i màximes de 23.

Respecte al nivell de preemergència per risc d'incendis forestals, per a aquest diumenge serà extrem en tota la Comunitat Valenciana, segons informa el '112 CV'. A causa dels fenòmens naturals climatològics, el territori valencià s'ha vist sucumbit per incendis com el de Montitxelvo, Ràfol d'Almúnia o la planta de reciclatge castellonense Reciplasa, on el foc va derivar en les zones adjacents naturals a causa de les fortes ratxes de vent.

Els serveis d'emergència aconsellen a la població mantindre cautela i eixir al carrer quan siga estrictament necessari, utilitzant alxí transport públic i intentant no desplaçar-se amb vehicles particulars.

Destacats