Fiscalia demana 15 anys per a l'acusat d'escanyar a la seua parella en Patraix i amagar el cadàver en un maleter

Guardar

Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València

La Fiscalia Provincial de València sol·licita una pena de 15 anys de presó per a un home acusat d'escanyar a la seua parella de fet en el barri valencià de Patraix i amagar el seu cadàver en el maleter del seu cotxe.

Així es desprén de la qualificació provisional del ministeri públic, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual la fiscal acusa l'home d'un delicte d'homicidi amb les circumstàncies agreujants de cometre el delicte per motius de discriminació per gènere i de parentiu.

Al costat de la pena de presó, Fiscalia interessa per a l'home el pagament d'una indemnització de 50.000 euros a la mare de la víctima en concepte de responsabilitat civil.

Els fets es remunten al 24 d'agost de 2020, quan l'acusat, al voltant de les 00 hores, va mantenir una discussió amb la seua parella de fet en el seu domicili del carrer Meléndez de València.

Després d'un forcejament, l'home, amb la intenció de posar fi a la vida de la dona per a impedir que deixara de romandre al seu costat, va col·locar les seues mans sobre el seu coll fent forta pressió fins que va deixar de respirar. La dona va morir en l'acte per insuficiència respiratòria aguda produïda per mecanisme d'asfíxia mecànica per estrangulació.

Seguidament, l'acusat, després de romandre un nombre d'hores indeterminat al costat del cadàver, el va embolicar i el va carregar fins al vehicle de la dona que es trobava estacionat en les proximitats.

Després d'utilitzar les claus que ell mateix tenia, va introduir el cos en el maleter i el va abandonar després de ruixar-lo amb una substància corrosiva. El cadàver va ser descobert el 30 d'agost, en la confluència dels carrers Pablo Meléndez amb Fontanares, després que s'haguera denunciat la desaparició el dia anterior.

La morta tenia en el moment de la seua mort 31 anys, no tenia descendència i mancava de familiars a Espanya, sent la seua mare, resident a l'Uruguai, la seua familiar més directa.

Destacats