El ferri a la deriva serà remolcat fins al port de València "quan siga segur"

El vaixell de passatgers 'Tenacia' amb 411 persones a bord serà remolcat després d'incendiar-se esta matinada la sala de màquines

Guardar

Vaixell Tenacia que ha patit un incendi a la sala de màquines
Vaixell Tenacia que ha patit un incendi a la sala de màquines

El vaixell de passatgers 'Tenacia', amb 411 persones a bord, que ha quedat a la deriva a 53 milles de Dragonera (Balears) de matinada per un incendi a la sala de màquines, que s'ha saldat sense ferits, serà remolcat fins a València pròximament, "quan es constate que es pot realitzar amb totes les mesures de seguretat", tal com ha indicat Salvament Marítim. S'espera que siga esta vesprada-nit.

A les 09.22 hores d'este dilluns l'Helimer 207 ha traslladat a tres bombers de la Generalitat al ferri per a inspeccionar el vaixell i el seu possible remolc per una empresa privada al Port de València. Està previst traslladar altres dos dotacions de bombers (3+3) en els helimers a la zona.

Actualment continuen amb les labors contra incendis, malgrat que el foc està extingit, ja que encara queden zones calentes.

El passatge es troba "tranquil"

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha indicat, després de parlar amb Capitania Marítima, el delegat del govern a les illes Balears, Alfonso Rodríguez Badal, i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, que els passatgers que estan dins del vaixell "es troben tranquils" i ara es posarà en contacte amb la Generalitat Valenciana per a poder "coordinar" la situació.

"Mantindrem una comunicació permanent tant amb el remolcador com amb la naviliera italiana com amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per a atendre els passatgers en el cas que fora necessari", ha afirmat. Bernabé ha confirmat que des de l'administració estan "preparats" per a rebre a tot el passatge del vaixell 'Tenacia'.

Incendi a la sala de màquines

El vaixell 'Tenacia', de l'empresa italiana CNV es dirigia amb 411 persones al port de Palma des de València quan, a les 02.18 hores, va emetre a través de VHF 16 MAYDAY alertant d'un incendi. El foc es va produir a la sala de màquines i el fum va arribar a la coberta 3. Una brigada contra incendis ha estat treballant tota la nit per a extingir-ho, mentre el passatge era traslladat a la coberta de pots.

Segons detalla Salvament Marítim, l'incendi activava els protocols de seguretat dels centres de coordinació de Salvament a Palma, Barcelona, Tarragona i Madrid i la Capitania Marítima de Palma. En concret, sota la direcció de la Capitania Marítima, s'ha mobilitzat per mar a les salvamares Acrux, Libertas i els vaixells SAR Mesana i Marta Mata i per aire a l'helicòpter Helimer 221, Helimer 207 i Helimer 203.

A més, es va sol·licitar al'Abel Matutes', que estava en la zona que es mantinguera en les proximitats per si fora necessari el desembarcament del passatge encara que en estos moments esta embarcació de Baleària ja ha sigut substituïda per un vaixell de la companyia del ferri afectat.

Actualment, el 'Tenacia' té dos embarcacions de MSC en els seus voltants, i el vaixell 'Abel Matutes', de Baleària, ja està camí de Palma, on preveu arribar al voltant de les 14.00 hores. L''Abel Matutes', amb al voltant de 400 passatgers i mercaderies, hauria d'haver arribat a Mallorca al voltant de les 07.00 hores i tornat a partir cap a València a les 11.30 hores, si bé estos dos trajectes s'han vist afectats a conseqüència de l'emergència en el 'Tenacia'.

Destacats