Extingit el foc de Petrer, que deixa més de 100 hectàrees calcinades

Guardar

Incendi de Petrer
Incendi de Petrer

L'incendi declarat dimecres passat en la zona de la Caprala, a Petrer (Alacant), ha sigut declarat extingit a les 7.30 hores d'aquest dissabte per la comunicació del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

Els bombers ho havia donat ja per controlat el dijous a la nit, encara que no s'ha donat finalment per extingit fins a aquest dissabte a primera hora. L'incendi va obligar a establir la situació 1 del pla especial i a desallotjar de manera preventiva el campament Caprala del municipi, on s'allotjaven deu persones.

A la zona afectada a Petrer, coneguda com a Solana del Cavall, es van mobilitzar tres mitjans aeris, dues unitats de bombers forestals, dues autobombes i un agent mediambiental. I més tard es van tindre que incorporar quatre mitjans aeris desplegats en l'incendi forestal de la Vall d'Ebo, en eixe moment actiu.

Per aquest incendi, la Guàrdia Civil d'Alacant investiga a un home de 57 anys que suposadament va llançar a la muntanya restes d'una barbacoa celebrada en el seu habitatge com a presumpte responsable del foc, en una zona de vegetació inclosa en el Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i Serra del Cid.

L'home està investigat per un delicte d'incendi forestal per imprudència greu. Les diligències instruïdes pels agents juntament amb els mitjans de prova recaptats seran remeses pel Seprona al Jutjat d'Instrucció d'Elda, segons va informar l'institut armat en un comunicat.

Després d'una investigació en la zona, els efectius van concretar que l'incendi es va iniciar a conseqüència de les restes de carbó d'una barbacoa que s'havia realitzat uns dies abans en una finca privada.

Un dels propietaris de l'habitatge va retirar les brases dimecres passat i les va llançar al jardí creient que estaven completament apagades. No obstant això, a causa de la sequedat del matoll en la zona i a la situació climatològica, les restes es van reactivar i van cremar per tota la muntanya. L'home va declarar que, encara que va tractar de frenar l'avanç abocant aigua sobre les flames amb una mànega, no el va aconseguir, per la qual cosa va requerir la intervenció dels professionals.

Arxivat a:

Destacats