Es preveu que l'incendi estiga extingit demà

Segons l’Inspector Cap del Consorci de Bombers, José Miguel Basset, esta nit ja treballarà només una dotació en les tasques d’extinció

Guardar

jose-miguel_basset
jose-miguel_basset
L'incendi de la fàbrica de productes químics, que dimecres passat col·lapsava la vida del Polígon Industrial Fuente del Jarro  podria estar totalment extingit demà al matí. Segons ha informat l'Inspector Cap del Consorci de Bombers, José Miguel Basset, en estos moments encara s'està treballant i "
l'incendi està en una fase de control molt avançat. Ara mateix hi ha 18 persones allí, tres bombes urbanes. Hui l'incendi ha evolucionat molt favorablement, ja que ha baixat molt la intensitat del vent i açò ha ajudat. Esta nit deixarem una unitat només més i si tot es desenvolupa com fins al moment, demà al matí esperem donar-ho per extingit.
L'incendi que va començar a les 9.30 hores del matí del dimecres va enxampar per sorpresa a tothom. De fet, el primer camió de bombers que va arribar a la zona ho va fer després de veure la columna de fum després de proveir-se de combustible en una estació de servei propera. Segons ha comentat José Miguel Basset, els primers a arribar no sabien el que s'anaven a trobar.
No vam ser alertats pels llits habituals. La dotació havia eixit a proveir-se de combustible i quan tornava al parc va veure la columna de fum i es va acostar. Nosaltres tenim uns procediments i més prop de 50 metres en estos casos, en primera instància, el màxim són estos 50 metres. Es van trobar amb l'explosió d'un dipòsit d'inflamables que en la seua caiguda va tallar una línia d'alta tensió i finalment va impactar amb la cabina del vehicle, açò és imprevisible, explicava l'Inspector Cap del Consorci qui assegurava que en la seua carrera professional
És el segon incendi d'esta magnitud, que haja afectat tantes activitats industrials alhora el primer. Evidentment quan estem parlant d'un incendi que involucra productes químics el problema és avaluar la situació i prendre les decisions més adequades. En el moment mateix de l'emergència mai saps que productes estan involucrats però si pots veure els seus efectes com poden ser la projecció de dipòsits com en este cas va ocórrer, explosions... açò fa pensar que algun factor se't queda fora. Aleshores es necessita un temps de reacció i decisió per a veure que es fa que siga segur. El primer és esbrinar que no hi haja ningú dins, no ens juguem gens, i segon que ningú de l'equip d'intervenció vaja a resultar ferit.
Una vegada controlat l'incendi el que va començar a preocupar eren els abocaments que tant de l'aigua d'extinció com de productes químics s'estaven produint doncs s'estaven abocant en el sistema de clavegueram que, de seguida, va ser resulte el problema en activar-se els mecanismes de contenció necessaris.
L'incendi en si mateix va estar controlat des de mitjan vesprada d'ahir però el que seguíem tenint era un abocament de les mateixes aigües d'extinció així com dels productes químics a conseqüència d'alguna ruptura de recipients de l'empresa i tot açò s'estava abocant en el sistema de clavegueram. El problema ho vam resoldre de seguida doncs es van activar els mecanismes de contenció i ara mateix és una empresa de residus, certificada per la Generalitat Valenciana, la que està buidant les contencions que dissenyem i traslladant-ho tot a un centre de gestió, segons va explicar l'Inspector Cap del Consorci.

Arxivat a:

Destacats