El telèfon 112 de la Comunitat Valenciana atén 373 cridades relacionades amb situacions de risc per violència de gènere

Guardar

Carlesmari
Carlesmari

El telèfon d'emergències 112 de la Comunitat Valenciana ha rebut des de l'1 de gener fins al 31 d'octubre d'enguany 373 cridades que tenen relació amb situacions de risc per violència contra la dona i que han sigut identificades i ateses de manera prioritària, gràcies a un conveni amb Creu Roja que facilita cada quinze dies una base de dades actualitzada de les dones incloses en el servei telefònic d'Atenció i Protecció per a Víctimes de la Violència de Gènere (ATENPRO).

Des de l'1 de gener, Creu Roja i la Generalitat, a través del telèfon 112 Comunitat Valenciana, treballen amb un protocol que permet donar una resposta preferent i immediata a les dones que formen part del programa ATENPRO.

D'aquesta forma, el telèfon 112 Comunitat Valenciana facilita a ATENPRO un nombre especial a través del com es poden comunicar les situacions d'emergència que puguen estar vivint alguna d'aquestes dones. Per aquest mateix acord, ATENPRO proporciona al telèfon 112 Comunitat Valenciana els nombres de les seues usuàries amb l'objecte de tenir-les identificades, i poder establir criteris que prioritzen la seua atenció.

En aquest sentit, el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel ha destacat que "en el cas de la violència de gènere tots els mitjans semblen pocs, però el pas que es va donar amb la signatura d'aquest conveni és molt important, ja que ens ha permés que, dones que es troben en situació de perill real perquè ja estan identificades com a víctimes, hagen rebut una resposta immediata, preferent i adequada sense posar en risc la seua integritat".

Des que es va engegar aquest protocol s'han identificat 373 cridades, la distribució de les quals per mesos ha sigut la següent: gener (37); febrer (31); al març (30); abril (27); maig (33); juny (32); juliol (38); agost (42); setembre (40) i octubre (54).

Destacats