Dos policies salven la vida a Gandia a un bebé que estava inconscient i convulsionant

La seua ràpida resposta i habilitats en primers auxilis van jugar un paper crucial en la salvació de la vida del menor

Guardar

Agents de la Policia Nacional en imatge d'arxiu
Agents de la Policia Nacional en imatge d'arxiu

En una nit que podria haver sigut tràgica, dos agents de la Policia Nacional de Gandia es van convertir en herois a l'auxiliar a un bebé de 19 mesos que es trobava en estat crític. La seua ràpida resposta i habilitats en primers auxilis van jugar un paper crucial en la salvació de la vida del menor.

Els fets van ocórrer dilluns passat al voltant de les deu de la nit, quan una dona angoixada es va acostar a la Comissaria de Policia Nacional de Gandia buscant desesperadament ajuda. Als seus braços portava al seu bebé, de tan sols 19 mesos, qui es trobava inconscient i convulsionant.

Afortunadament, en aqueix moment un dels agents es trobava a la porta de la comissaria. La dona, visiblement alterada, va entregar al bebé a l'oficial mentre implorava per ajuda, ja que desconeixia què li estava succeint al seu fill. Amb gran perícia, el policia va verificar que el xicotet respirava, però estava patint convulsions. Tot seguit, va decidir alertar al seu company i traslladar al bebé immediatament a un centre hospitalari.

Mentre un dels agents conduïa el vehicle policial amb llums i sirenes activades, prioritzant la seguretat i rapidesa en el trasllat per a assegurar l'atenció mèdica immediata, l'altre oficial va aplicar maniobres de primers auxilis per a salvar la vida del bebé. Col·locant-ho boca avall, va realitzar colps a l'esquena i va assegurar que les vies respiratòries estigueren buidades. A més, va aplicar pressió en l'estèrnum, moment en el qual el bebé va reaccionar i va emetre un lleu plor.

Durant el trajecte a l'hospital, els agents es van comunicar amb la sala d'emergències 091 per a informar sobre la situació i garantir que el personal mèdic estiguera preparat per a rebre al menor.

Quan els agents van arribar a l'hospital amb el bebé, l'equip mèdic ja es trobava a la porta d'urgències, llest per a brindar l'atenció necessària. Els mateixos professionals sanitaris van destacar la ràpida i decisiva actuació dels policies, la qual va ser fonamental per a preservar la vida del xicotet.

Arxivat a:

Destacats