Dos detinguts per robar 10.500 litres de gasoil a camioners a Torrent i Picassent

El robatori es realitzava quan els camioners pernoctaven en les àrees de descans de l'AP-7

Guardar

Camió
Camió

Dos homes han sigut detinguts i altres dos estan sent investigats pel presumpte robatori de 10.500 litres de gasoil a camions estacionats en àrees de l'AP-7, en el terme municipal de Torrent y Picassent. Concretament, s'investiga el robatori del combustible de fins a 21 camions que pernoctaven en les àrees de descans de l'autovia.

Tal com ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat, les investigacions s'han dut a terme entre els mesos d'abril i setembre, després de tindre els agents coneixement de la comissió de múltiples delictes.

Els presumptes autors dels fets acudien de matinada a les àrees de descans de l'AP-7 a Torrent i Picassent, tant en direcció Barcelona com cap a Alacant. En eixe moment estacionaven el seu propi camió al costat del qual anaven a robar i, després de cerciorar-se que el xofer dormia, forçaven el tap dels depòsits i, amb l'ajuda d'una bomba d'extracció i dues gomes que connectaven a la bateria, aconseguien robar centenars de litres de gasoil, que traspassaven del vehicle del perjudicat al seu.

L'institut armat ha destacat que els components del grup es distribuïen les funcions: dos anaven en un camió amb remolc i els altres dos en un vehicle turisme. Aquests últims duien a terme el robatori d'una manera "menys sofisticada", ja que després de forçar el tap, utilitzaven una goma per a succionar de manera manual el gasoil, que traspassaven a garrafes de 25 litres.

Els agents van aconseguir detenir in fraganti als dos homes que es movien en un camió amb remolc, als quals els van confiscar les eines, la bomba d'extracció i el camió. Posteriorment, es va aconseguir la identificació dels altres dos presumptes integrants del grup en una de les àrees de descans mentre portaven en el seu vehicle 12 garrafes de 25 litres cadascuna i diverses eines.

Dos dels homes han sigut detinguts per aquests fets, de 37 i 50 anys i de nacionalitat romanesa, mentre que altres dos, de 22 i 33 anys, de la mateixa nacionalitat, estan sent investigats. A tots ells se'ls atribueixen 19 delictes de robatori amb força i dues de furt, que sumen un total de 10.500 litres de gasoil.

Les víctimes triades eren en la seua majoria transportistes internacionals als quals causaven un "gran perjudici", ja que desconeixen tant l'idioma com la forma de conducta davant aquests fets.

Des de la detenció d'aquestes persones, segons la Guàrdia Civil, les àrees de descans de l'AP-7 del terme municipal de Torrent no han tornat a ser víctimes de més sostraccions d'aquest tipus.

Destacats