Detonen un obús a Sagunt trobat en els terrenys de la gigafactoria

L'artefacte trobat a Sagunt ha sigut detonat de manera controlada

Guardar

Imatge de la Guàrdia Civil amb un artefacte explosiu
Imatge de la Guàrdia Civil amb un artefacte explosiu

Les obres del Parc Sagunt II han portat sorpreses. I és que aquest divendres es trobava un artefacte amb càrrega explosiva que ha hagut de ser detonat. En concret, han trobat un obús de la Guerra Civil que, després de trobar-se en els terrenys on es construirà la gigafactoria de Volkswagen, ha sigut detonat de manera controlada.

Per a això, s'ha avisat a la Guàrdia Civil, així com a efectius dels Gedex (experts en explosius) que en la vesprada d'aquest divendres, 24 de febrer, s'han mobilitzat fins al lloc de la troballa. Allí, han confirmat que l'obús encara tenia càrrega explosiva i que era necessari procedir a la seua detonació.

D'aquesta manera, i després d'establir un cordó de seguretat, tal com ha avançat Levante-emv, han fet un forat de dos metres de profunditat, aproximadament, en el qual han realitzat la detonació controlada de l'obús.

Els terrenys

Cal destacar que en aquests terrenys, de quasi 1,3 metres quadrats, es construirà la gigafactoria de cel·les de bateries per a cotxes elèctrics. La de Sagunt serà la planta de referència en el sud d'Europa i situarà a Espanya en l'avantguarda de la indústria de la mobilitat elèctrica. Aquest projecte suposarà la creació de més de 3.000 ocupacions directes, així com un reforç de la competitivitat industrial i empresarial de l'Estat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que "es fa un pas essencial en el procés que es va iniciar per part del Grup Volkswagen per al seu pla industrial, que suposarà una inversió de més de 3.000 milions d'euros i una fita per al futur de l'economia de la Comunitat Valenciana".

Així, apunta el cap del Consell que estem en una operació que suposa "una nova era per a la indústria valenciana, i situa a l'automoció espanyola en l'avantguarda de la mobilitat sostenible".

Destacats