Detinguts dos homes per ocultar dispositius entre la seua roba per a aprovar l'examen teòric de conduir

Guardar

detenidos dispositivos aprobar teorico conducir
detenidos dispositivos aprobar teorico conducir

Agents de la Policia Nacional han detingut en El Saler i Requena (València) a dos homes de 42 i 56 anys, d'origen pakistanés, com a presumptes autors d'un delicte de falsedat documental, després de presentar-se a l'examen teòric d'obtenció del permís de conduir amb dispositius electrònics ocults davall de la roba, amb l'objectiu de rebre ajuda externa i així marcar les respostes correctes.

La investigació es va iniciar quan funcionaris de la Prefectura provincial de trànsit van alertar a la Policia que aquestes dues persones havien intentat en altres ocasions obtenir de manera il·lícita superar l'examen teòric de conducció. Els agents van comprovar que els homes, amb escassos coneixements de l'idioma castellà, van acudir a l'examen teòric amb dispositius electrònics de vídeo- escolta adossats al cos. A través d'aquest mitjà es comunicaven amb l'exterior per a rebre les respostes correctes de la prova.

Els examinats, abans de la realització del test, es van col·locar un telèfon mòbil pegada a la samarreta en el seu interior, a la qual prèviament li van fer un orifici coincident amb la cambra del mòbil. Les imatges captades eren enviades a un dispositiu emissor adherit al braç que les transmetia a una persona que es trobava en l'exterior per a continuació comunicar-los les respostes a través d'un auricular que portava el sospitós a l'interior de la seua oïda.

L'auricular utilitzat era tan diminut que no s'apreciava des de l'exterior per la qual cosa van haver d'acudir a un centre mèdic, que una vegada examinat li van extraure un cos estrany en el conducte auditiu extern.

Els investigadors adverteixen que a vegades les persones que han ajudat els alumnes a superar la prova teòrica de manera fraudulenta, malgrat la corresponent falta de coneixement en la llengua castellana, han arribat a percebre fins a 2.000 euros.

Tots dos detinguts, un amb antecedents policials per conduir sense permís, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de falsedat documental. Un dels arrestats, ha passat a disposició judicial, mentre que l'altre ha quedat en llibertat no sense abans ser advertit de l'obligació legal de comparéixer quan fóra requerit per a això.

Destacats