Detingut un home després d'agredir a la seua parella i perseguir-la pel carrer amb un matxet

Guardar

Agents de la Policia Nacional en imatge d'arxiu
Agents de la Policia Nacional en imatge d'arxiu

Agents de la Policia Nacional, juntament amb efectius de la Policia Local, han detingut en una localitat de la comarca valenciana de l'Horta a un home després de presumptament agredir a la seua parella i perseguir-la pel carrer amb un matxet a la mà, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia en un comunicat.

Així mateix, ha detallat que la dona corria nua per la via pública fugint del seu agressor i ha apuntat que un veí va observar l'escena i la va auxiliar resguardant-la a la seua casa i cobrint-la amb una manta.

El detingut, de 30 anys, és presumpte autor d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar. Aquest individu presumptament va agredir a la seua parella amb una arma blanca, li va propinar punyades i puntades, i després la va perseguir pel carrer amb un matxet alhora que li amenaçava de mort.

La Policia Nacional va ser alertada d'aquests fets, que es van produir de matinada, a través de la sala del 091. Els agents van ser avisats per a acudir després que un veí observara la persecució de la dona, que anava nua seguida per un home amb un matxet que cridava "et mataré".

En arribar, els policies van localitzar a una dona a l'interior de l'habitatge d'aquest veí, que la va acollir en el seu domicili per a evitar que fora agredida de nou i que li va oferir una manta perquè es tapara.

Els agents van esbrinar que moments abans, la parella d'aquesta dona presumptament li havia propinat punyades i puntades, a més de posar-li un matxet en el coll i a la cama i de provocar-li lesions.

La víctima va manifestar als policies que, a més, el detingut li hauria llevat la roba i després d'intentar tallar-li el pèl amb una navalla estil papallona presumptament li va agafar del coll i es va oprimir alhora que li insultava. Seguidament, li va agarrar del pèl i li va traure al carrer amb el matxet a la mà encara que la dona va aconseguir escapolir-se d'ell i ser després auxiliada per un veí.

La Prefectura Superior de Policia ha indicat que la dona va telefonar a la seua parella en presència dels agents, que li van instar a deposar la seua actitud. El detingut va amenaçar als policies i va assenyalar que "anava a matar a tots" i que si anaven amb la pistola, ell també trauria la seua.

Posteriorment, els agents van accedir al domicili on resideix el presumpte agressor amb la víctima, amb el permís d'aquesta, i van trobar i van intervenir una destral, una navalla tipus papallona de 10 centímetres de fulla i un bat de beisbol.

ANTECEDENTS

L'home no es trobava a l'interior de la casa i va ser finalment localitzat i detingut com a presumpte autor d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar.

L'arrestat, amb nombrosos antecedents policials, ha passat a disposició judicial i s'ha decretat ordre d'allunyament cap a la dona, que va ser traslladada fins a un centre sanitari per a rebre assistència mèdica, ha apuntat la Prefectura Superior.

Destacats