Detingut un home acusat de 30 robatoris en habitatges i un altre per 13 sostraccions en vehicles

Guardar

Detenció de la Guàrdia Civil
Detenció de la Guàrdia Civil

Efectius de la Guàrdia Civil de Xiva, en el marc de l'operació 'Good-Air, han detingut a un home de 46 anys acusat d'una trentena de robatoris a la urbanització de Cumbres de Calicanto, pertanyent al terme municipal de Xiva.

L'operació va començar el mes de novembre passat a causa d'una sèrie de robatoris en habitatges a la urbanització. L'autor sempre cometia els robatoris en les residències quan els seus propietaris no es trobaven en el seu interior.

La vesprada del 15 de març, mentre agents de la Guàrdia Civil de Xiva realitzaven servei en prevenció de la seguretat ciutadana per la urbanització, van observar a un home que vestia roba fosca, que va intentar ocultar-se després d'uns vehicles en visualitzar-los. Semblava que inspeccionava un dels habitatges en les quals ja s'havia comés un robatori amb anterioritat.

Els guàrdies civils el van identificar. Aquest home va començar a presentar un cert nerviosisme, per la qual cosa va ser registrat pels agents, que van trobar un ganivet i diverses eines.

Els agents van realitzar llavors una cerca pels voltants i van aconseguir trobar dos televisors que l'autor acabava de robar, amb la clara intenció de traslladar-los més endavant. Després d'una investigació i una profunda anàlisi dels fets, els agents van procedir van detenir a l'home per una trentena de robatoris. El detingut és un home de 46 anys i de nacionalitat espanyola.

El suposat autor havia aconseguit sostraure dels habitatges, en els últims mesos, televisors, rellotges, tauletes, joies i diferents eines, tot per un valor aproximat de 112.000 euros i uns danys de 6.000 euros. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Requena.

A més d'aquesta operació, la Guàrdia Civil d'Alfafar, en el marc de l'operació 'Vidres 2022', ha detingut a un home per 13 delictes de robatori en interior de vehicles i nou de danys produïts en les localitats d'Alfafar, Benetússer i Sedaví.

El mes de gener passat, la Guàrdia Civil d'Alfafar va començar a recepcionar una sèrie de denúncies per robatoris en interiors de vehicles en els municipis d'Alfafar, Benetússer i Sedaví. Pocs dies després, es va obrir una operació per a investigar, exclusivament, aquesta sèrie de delictes.

L'autor fracturava el cristall de la finestreta dels vehicles i, si hi havia una mica de valor, ho sostreia. L'habitual eren ordinadors portàtils, eines, documentació personal i diners en efectiu. Aproximadament, el valor del robat podia aconseguir els 1.000 euros i els danys ocasionats més 3.000 euros.

Finalment, agents de la Guàrdia Civil d'Alfafar van detenir en la localitat d'Alfafar a un home de 23 anys, de nacionalitat romanesa, pels robatoris. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Catarroja.

Arxivat a:

Destacats