Detingut un home acusat de 25 robatoris en establiments de Paiporta, Pincanya, Alfafar, Sedaví i Benetússer

Guardar

Detingut per la Guàrdia Civil després de 25 robatoris a Paiporta i Picanya
Detingut per la Guàrdia Civil després de 25 robatoris a Paiporta i Picanya

Efectius de la Guàrdia Civil de Paiporta, en el marc de l'operació 'Quikie', han detingut a un home acusat de 25 robatoris en diferents establiments de les localitats valencianes de Paiporta, Pincanya, Alfafar, Sedaví i Benetússer.

Segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat, l'operació va començar a principis de novembre de 2021, quan van començar a produir-se una sèrie de robatoris en diversos locals de Paiporta i Pincanya. Les sostraccions es produïen tant en establiments d'hostaleria com en estancs, floristeries, clíniques dentals, forns o safaretjos.

Es perpetraven en negocis situats en la zona urbana, una vegada tancaven, entre les 22 i les 23.30 hores. El 'modus operandi' era sempre el mateix: forçava la persiana metàl·lica perquè una persona de complexió prima poguera accedir o fracturava l'enganxament del buló del sòl. Sostreia, principalment, els diners de les caixes registradores i el de les màquines recreatives de joc, i també dècims de loteria.

Fruit de les investigacions practicades i a l'establiment de nombrosos dispositius de vigilància, es va poder determinar la implicació de l'autor i la seua vinculació amb els robatoris amb força en les localitats de Paiporta, Pincanya, Alfafar, Sedaví i Benetússer.

Els agents van constatar que el detingut sostreia sempre el mateix model i marca de vehicle per a desplaçar-se i perpetrar els robatoris, o bé utilitzava el metro.

Com a resultat d'un dels operatius realitzats pels agents de Paiporta, en la matinada del dia 29 de gener de 2022 van aconseguir localitzar a l'autor, el qual havia perpetrat un robatori instants abans a Benetússer.

Si bé, aquest es va donar a la fugida en un vehicle sostret, fent cas omís als senyals dels agents i realitzant maniobres evasives fins que finalment va col·lidir amb un vehicle estacionat. Després del xoc, el detingut va emprendre la fugida a peu per a no ser interceptat pels agents, als quals va arribar a llançar un martell.

Finalment, l'operació va culminar amb la detenció i ingrés a la presó d'un home de 40 anys i de nacionalitat espanyola per 25 delictes de robatori amb força, tres robatoris de furt utilitzant vehicle, contra la seguretat viària (conducció temerària i conducció sense haver obtingut mai una autorització), dues d'atemptat contra agent de l'autoritat i desobediència en la localitat de Torrent.

Els agents van recuperar els tres vehicles sostrets i van intervenir les eines que utilitzava per a cometre els robatoris.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Torrent i s'ha decretat l'ingrés a la presó del detingut.

Arxivat a:

Destacats