Detingut un home a Gandia que va deixar tancades a casa a les seues bessones de dos anys durant hores

Guardar

Policia Nacional de Gandia
Policia Nacional de Gandia

Agents de la Policia Nacional han detingut a Gandia (València) a un home que presumptament va deixar tancades en el seu domicili a les seues dues bessones de dos anys durant hores al llarg de diversos dies.

Segons han confirmat a Europa Press fonts policials, l'arrest va tindre lloc dimarts passat, quan la Policia va rebre una telefonada per a personar-se en l'habitatge en la qual es trobaven soles les bessones i el seu germà de nou anys.

Eixe dia, una treballadora de serveis socials s'havia traslladat fins a la casa per a veure com es trobaven els menors, ja que la família comptava amb l'ajuda d'aquest servei públic municipal.

Una vegada allí, l'empleada es va adonar que es trobaven a soles els tres menors a la casa en situació de desemparament. Les bessones estaven tancades en una habitació amb un pestell exterior per a evitar que isqueren i s'escaparen, segons va comentar el xiquet de nou anys a la treballadora.

Una vegada en el lloc, els agents van accedir a l'habitatge i van comprovar que no hi havia cap adult a l'interior. Després de diverses indagacions, van esbrinar que la mare dels xiquets es trobava en parador ignorat i que el seu pare els deixava a soles habitualment. A vegades, des de les 8 fins a les 17 hores.

D'aquesta manera, el germà major era el que s'encarregava de preparar menjar a les seues germanes, donar-les el menjar i cuidar-les.

L'habitatge es trobava en situació d'insalubritat, fins i tot amb femta sobre els llits de les bessones i botelles de lleixiu obertes a l'abast dels menors.

Els agents, després de nombrosos intents, van aconseguir contactar amb el progenitor que, després d'acudir al domicili, va ser detingut com a autor d'un delicte d'abandó de menors. L'home va ser posat a disposició judicial i, tal com ha avançat Levante-EMV, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Destacats