Detingut un jove per amenaçar amb esclatar una bomba en un autobús de l'EMT de València

L'arrestat, de 18 anys, va publicar a través d'una plataforma digital continguts en els quals enaltia el terrorisme i proferia amenaces contra diferents transports públics.

Guardar

Detenido un joven de 18 años por amenazar con poner una bomba en un autobús de la EMT de Valencia
Detenido un joven de 18 años por amenazar con poner una bomba en un autobús de la EMT de Valencia

La Policia Nacional ha detingut a un jove de 18 anys per difondre a través d'una xarxa social una falsa amenaça de bomba en un autobús de l'Empresa Metropolitana de Transports (EMT) València. Així, l'home implicat en aquest succés ja ha sigut arrestat com a presumpte responsable d'un delicte de desordres públics, ja que l'alerta publicada per aquest va provocar la interrupció d'eixa línia d'autobús de l'EMT i també es va procedir a l'evacuació dels passatgers que viatjaven en eixe transport com a mesura de seguretat.

La investigació es va iniciar dimarts passat 10 d'octubre quan els agents de la Brigada Provincial d'Informació van tindre coneixement que una persona havia amenaçat amb fer esclatar una bomba en un autobús de l'EMT de la ciutat. Una situació que va ocasionar la interrupció de la línia afectada i l'evacuació dels passatgers fins que es van dur a terme les les comprovacions de seguretat pertinents, que, finalment, van determinar que es tractava d'una falsa alarma i no hi havia perill per als usuaris de l'autobús.

Després de les investigacions policials, es va esbrinar que l'amenaça havia sigut realitzada a través d'una plataforma digital, empleada per a la retransmissió de videojocs en directe, on el presumpte autor, aprofitant l'anonimat que li proporcionava el perfil, hi havia pujat diverses publicacions en les quals enaltia el terrorisme i proferia amenaces contra diferents transports públics.

Finalment, el jove implicat en aquesta falsa amenaça de bomba va ser detingut 24 hores després pels agents de la Policia Nacional. Una detenció que va ser possible gràcies als mecanismes de col·laboració policial internacional, a través de la Comissaria General d'Informació, ja que van aconseguir identificar i localitzar de forma ràpida a l'autor de les amenaces en eixa xarxa social. El jove, de 18 anys i nacionalitat espanyola, va ser detingut al dia següent a València, passant a disposició de l'autoritat judicial com a presumpte responsable d'un delicte de desordres públics.

Destacats