Detingudes tres persones que tenien criaderos de marihuana en xalets de luxe a Godelleta i Xiva

A l'interior de la casa els agents van confiscar més de 1200 plantes de marihuana i altres 60 grams en cogollos

Guardar

Agents de la Guàrdia Civil entrant en un xalet de luxe en el marc de l'operació "Greentaylor"
Agents de la Guàrdia Civil entrant en un xalet de luxe en el marc de l'operació "Greentaylor"

En una operació que va començar en els últims mesos de 2021, la Guàrdia Civil de Xiva ha detingut a dos homes pels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i usurpació d'habitatge en la localitat de Godelleta. Tot, en el marc de l'operació "GREENTAYLOR", l'inici de la qual va tindre lloc quan els investigadors van descobrir indicis sobre una possible plantació en un habitatge d'una urbanització de Godelleta.

Després de mesos de treball, el passat 28 d'abril, agents de la Guàrdia Civil van realitzar una entrada i registre judicial en un xalet de grans dimensions situat en una urbanització de la localitat de Godelleta. Per a això, van comptar amb l'ajuda del Cos de Policia Local de Godelleta.

Els investigadors van trobar, a l'interior de la casa, més de 1200 plantes de marihuana i altres 60 grams en cabdells. També es van confiscar diversos efectes usats per al bon desenvolupament i creixement de les plantes com a aires condicionats, ventiladors, humidificadors, filtres i llums.

Segons afirmen des de la Guàrdia Civil, fins a quatre de les habitacions de l'habitatge estaven enfocades, exclusivament, al creixement i desenvolupament de les plantes de marihuana. Els agents, gràcies a la col·laboració dels tècnics de la companyia IBERDROLA, van poder verificar que el subministrament elèctric utilitzat per al desenvolupament de les plantes provenia de la xarxa elèctrica general.

Amb la clara intenció d'eliminar l'olor perquè no fora detectat pels veïns, els autors havien segellat totes les finestres i van utilitzar filtres d'aire.

Aquest mateix dia, els agents van procedir a la detenció de dos homes de 44 i 47 anys, tots dos de nacionalitat espanyola, pels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i usurpació d'habitatge. Els autors residien a l'interior de la casa. Es dedicaven a cura de la plantació i s'estava tramitant la iniciació d'un deshaucio per l'autoritat judicial, ja que ocupaven l'habitatge il·legalment.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Requena. S'ha decretat l'ingrés a la presó dels dos detinguts.

A més d'aquesta intervenció, la Guàrdia Civil de Xiva també ha dut a terme l'operació "GREENBIKE". Tot va començar gràcies a un component de la Guàrdia Civil que, estant fora de servei, va detectar una forta olor de marihuana als voltants d'una urbanització del terme municipal de Xiva.

Després d'una intensa investigació, el dia 5 de maig, els agents van realitzar una entrada i registre judicial en un habitatge d'aquesta urbanització i van confiscar 304 plantes de marihuana amb un pes total de 100 quilograms. Igualment, es van intervindre diferent material per al bon desenvolupament de les plantes com a aires condicionats, ventiladors, humidificadors, filtres i llums.

Tècnics de la companyia IBERDROLA, van comprovar que el subministrament elèctric de l'habitatge procedia de la xarxa elèctrica general, per la qual cosa es va poder comprovar in situ aquesta defraudació.

Finalment, aquest mateix dia, agents de la Guàrdia Civil de Xiva, van procedir a la detenció d'un home de 42 anys, de nacionalitat lituana, pels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric en la localitat de Xiva.

L'autor havia llogat un xalet de luxe, de grans dimensions, i habilitat diverses habitacions com a granja de marihuana.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Requena. S'ha decretat l'ingrés a la presó del detingut.

Arxivat a:

Destacats