Detingudes tres persones per robar més de 1.600 quilos de taronges en camps de la província de València

Guardar

robo campos naranjos
robo campos naranjos

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant a tres persones en dues operacions policials i en l'interval d'una setmana per presumptament robar més de 1.600 quilos de taronges en camps de la província de València.

La baixa suspensió d'un vehicle va despertar l'interés de policies pertanyents a l'O.P.R - Motos de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana d'Alacant que realitzaven en aquest moment diversos controls incardinats en el dispositiu especial de prevenció de furts i altres delictes contra el patrimoni.

Després de donar l'alt al cotxe i identificar al seu conductor, els agents van comprovar que tant el maleter com els seients posteriors estaven replets del voltant de 600 quilos de taronges, ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

El conductor no va poder acreditar la procedència de la mercaderia, de la qual no disposava ni albarà de compra ni de cap mena de tiquet ni un altre document que poguera demostrar la traçabilitat del producte, per la qual cosa va ser detingut per un delicte de furt.

Una setmana després, dimarts passat, els mateixos agents del Grup de Motos de la Unitat de Prevenció i Reacció de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana d'Alacant, mentre realitzaven diversos dispositius per al control de l'ús de màscara i el respecte a les altres mesures sanitàries, van observar a un home oferir diverses caixes de taronges a l'empleat d'una fruiteria, qui les va rebutjar.

Posteriorment, l'home es va retirar cap a una furgoneta. Quan els agents el van interceptar, van descobrir que el vehicle estava carregat de caixes de taronges. Tant el conductor com el jove que portava les caixes de taronges no van poder acreditar l'origen d'aquestes, ja que no disposaven d'albarà, tiquet o document de cap traçabilitat.

En l'esmentada furgoneta, els agents van intervenir al voltant d'una tona de taronges i van detenir als dos joves, els qui presumptament les havien sostret de camps de tarongers en les localitats d'Alzira, Algemesí i Torrent.

Es dona la circumstància que un dels detinguts en aquesta intervenció era familiar del primer detingut anteriorment. Els detinguts, amb edats compreses entre els 28 i 32 anys, han estat posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Alacant.

Destacats