Detingudes quatre persones a Gandia, Daimús i Bellreguard per robar vehicles d'alta gamma per encàrrec

Els detinguts rebien la marca i el model dels turismes a sostraure per a localitzar-los per les urbanitzacions més exclusives del país

Guardar

Moment de la detenció per part de la Guàrdia Civil
Moment de la detenció per part de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha dut a terme la detenció de quatre persones a les localitats de Gandia, Daimús i Bellreguard, desarticulant així una banda dedicada al robatori de vehicles d'alta gamma per encàrrec en tota Espanya.

Els membres d'aquesta organització criminal, prèviament encarregats de robar vehicles específics amb marques i models determinats, duien a terme un meticulós procés per a sostraure els automòbils. Una vegada identificats els objectius, instal·laven il·legalment dispositius de geolocalització GPS en els vehicles per a rastrejar la rutina dels propietaris i tindre un control total sobre les actuacions.

Després de familiaritzar-se amb els moviments dels propietaris, aprofitaven el moment oportú per a robar els vehicles. Per a això, comptaven amb una varietat de dispositius electrònics i mecànics, com a inhibidors de freqüència i sistemes d'obertura que desactivaven els sistemes d'alarma dels automòbils.

Una vegada robat el vehicle, l'estacionaven en diverses ubicacions durant diversos dies per a assegurar-se que no estava equipat amb cap sistema de rastreig per part del propietari. Després d'un període de "refredament", el vehicle es traslladava a un garatge segur.

Posteriorment, els delinqüents alteraven els vehicles per a la seua venda en el mercat il·lícit internacional. Instal·laven plaques de matrícula doblegades, falsificaven documentació associada a aquestes plaques i fabricaven claus d'obertura amb el logotip de la marca del vehicle, no oficials, per a facilitar la seua venda.

S'han esclarit 12 delictes

Durant l'operació, es van realitzar tres registres domiciliaris en les localitats de Bellreguard, Daimús i Gandia, on es van confiscar una sèrie d'elements, incloent-hi documentació falsificada, dispositius electrònics utilitzats per al robatori, plaques de matrícula doblegades, telèfons mòbils, dispositius de geolocalització, detectors de dispositius de geolocalització, consoles de programació, connectors OBD, inhibidors de freqüència, targetes SIM amb identitats fictícies, cocaïna i 13.000 euros en efectiu, entre altres objectes.

En total, s'han esclarit 12 delictes i s'ha recuperat un valor estimat d'1.150.000 euros en vehicles i efectes robats. Els quatre detinguts, amb edats compreses entre els 30 i els 68 anys, enfronten càrrecs que inclouen pertinença a organització criminal, robatori de vehicles d'alta gamma, falsificació documental, contra la propietat industrial, descobriment i revelació de secrets, i tràfic de drogues. Tots ells han sigut ingressats a la presó després de la seua detenció.

Aquesta operació reeixida ha permés la desarticulació completa d'aquesta banda criminal, i la Guàrdia Civil ha recuperat diversos vehicles i evitat el robatori d'altres quatre. El mèrit d'aquesta investigació recau en l'Equip de Policia Judicial de Gandia de la Guàrdia Civil, les diligències de la qual s'han entregat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Dénia.

Destacats