Detinguda una parella per explotar a 7 joves llatinoamericanes com a empleades domèstiques a Godelleta

Guardar

guardia civil ep
guardia civil ep

La Guàrdia Civil han detingut a una parella espanyola pels delictes de tràfic d'éssers humans, contra els drets dels treballadors i estafa continuada. Els agents van auxiliar en un primer moment a tres de les seues víctimes i posteriorment van localitzar a altres quatre, totes elles joves llatinoamericanes a les quals explotaven com a empleades domèstiques en la seua finca de Godelleta, segons ha informat l'Institut Armat.

Les investigacions van començar a la fi del passat mes d'abril de 2020 per la Guàrdia Civil de Chiva, quan els agents, juntament amb la Policia local de Godelleta, van ser requerits per a acudir a un habitatge situat en un dels disseminats del terme municipal de Godelleta.

Els agents van trobar a tres joves llatinoamericanes, que van sol·licitar el seu auxili, que els va ser prestat amb la col·laboració d'una organització sense anime de lucre que es va fer càrrec de reubicar-les temporalment.

Les investigacions realitzades en aquesta operació Fake-Job van permetre esbrinar que els detinguts es dedicaven a publicar anuncis en una coneguda web, oferint ús de servei domèstic en règim intern.

De totes les crides rebudes, sempre triaven el mateix perfil, dones joves, llatinoamericanes, en situació irregular a Espanya i amb residència fora de la Comunitat Valenciana, per a fer-les més volubles a l'explotació laboral, segons les mateixes fonts.

Des de l'inici no es respectaven les condicions prèviament pactades, les joves feien les tasques domèstiques durant mesos fins que finalment es veien obligades a abandonar l'habitatge sense haver percebut el seu salari, quedant en una situació de desprotecció.

ELS ESTAFAVEN ELS SEUS ESTALVIS

A més els autors es valien d'argúcies per a estafar a les joves, les quals, els entregaven part dels seus estalvis, que la parella els deia utilitzar en inversions beneficioses per a les víctimes, però que eren fictícies, causant-los així un mal patrimonial no sols a elles, sinó a les seues famílies.

Gràcies a la investigació, es va obtenir la identificació de quatre víctimes anteriors, remuntant-se fins a l'any 2017. Així, en total s'ha identificat a set víctimes d'aquestes persones.

L'Operació Fake-Job s'ha desenvolupat durant l'estat d'alarma imposat per la crisi sanitària per la Covid-19. Els detinguts han quedat a la disposició del Jutjat número 3 de Requena (València).

Destacats