Detinguda a Tavernes de la Valldigna per estafar quasi 8.000 euros a persones amb discapacitat

Els diners sostrets anaven destinats a la compra de mòbils d'alta gamma. S'estima que huit persones haurien sigut víctimes

Guardar

Investigadors de la Guardia Civil
Investigadors de la Guardia Civil

La Guàrdia Civil ha arrestat a Tavernes de la Valldigna a una dona espanyola de 48 anys per haver comés una suposada estafa sobre huit persones amb discapacitat obtenint per a si una quantitat aproximada de 7.800 euros. La detinguda hauria comés els fets per a finançar la compra de mòbils d'alta gamma per a la seua posterior revenda. Durant l'operació, els agents han pogut recuperar cinc telèfons mòbils.

El seguiment policial del cas va començar fa huit mesos durant el mes d'abril passat arran d'una denúncia interposada per una gerent de la localitat de Tavernes de la Valldigna. En la demanda, la propietària feia saber que un dels seus empleats o empleades havia utilitzat dades dels seus clients per a una suposada compra de cel·lulars de gamma alta.

La dona sospitosa s'hauria aprofitat de les discapacitats psíquiques dels clients per a posar a càrrec seu els pagaments dels terminals. Una vegada que aquests se n'adonaven, acudien a reclamar encara que ella mai arribava a cursar les reclamacions, segons informa la Guàrdia Civil.

Quan la dona tenia els telèfons en el seu poder, la detinguda anunciava la venda d'aquests en una plataforma de compravenda de productes de segona mà. Una vegada arribava a un acord amb el comprador, aquesta li entregava el dispositiu en la seua caixa precintada juntament amb una factura de venda amb els logotips comercials de l'empresa en la qual treballava. D'aquesta manera, les persones que adquirien els productes a través del portal de compravenda mai arribaven a sospitar de l'origen il·lícit dels mòbils.

A l'arrestada se l'acusa d'un delicte continuat d'estafa, dues d'usurpació d'estat civil i un de falsedat documental. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Sueca.

Arxivat a:

Destacats