Detinguda a Xirivella la cuidadora d'una anciana després d'apoderar-se de la seua targeta i retirar 11.600 euros en caixers

Guardar

policia
policia

Agents de la Policia Nacional han detingut a Xirivella una dona de 59 anys com a presumpta autora d'un delicte d'estafa i furt després d'apoderar-se de la targeta de crèdit de l'anciana que cuidava i retirar-li en 23 reintegraments en caixers automàtics fins a 11.600 euros.

A mitjan mes d'abril, la víctima, de 89 anys, va abandonar l'hospital on es trobava ingressada. A la seua eixida, es va adonar que no tenia la targeta bancària, per la qual cosa va comprovar el seu compte bancari i va observar que li havien realitzat numeres extraccions per un import elevat, sense que ella tinguera coneixement.

En conéixer aquests fets, els agents van iniciar una sèrie de perquisicions per a identificar a la persona que podria haver sostret i utilitzat la targeta a la víctima. Les investigacions els van conduir fins a la cuidadora de la dona, qui, pel que sembla, va aprofitar un moment en el qual la va acompanyar a realitzar unes compres per a visualitzar el número PIN i seguidament sostraure-li la targeta.

Després de les indagacions policials, els investigadors van descobrir que des de gener fins a abril d'enguany la sospitosa va realitzar en sis caixers automàtics diferents un total de 23 extraccions per un import total d'11.600 euros. A més, van comprovar que en un mateix dia va retirar 2.000 euros en reintegraments de 500.

Els policies, en identificar a la cuidadora, d'origen romanés, i després de visualitzar les càmeres de seguretat de les entitats bancàries, van procedir a la seua detenció com a presumpta autora d'un delicte de furt i estafa. La dona, que no té antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

La Policia Nacional recorda la importància de no perdre la targeta bancària de vista i que ningú puga veure el número PIN. Per a això, a l'hora d'introduir la clau, aconsellen tapar amb la mà el teclat numèric, per a així evitar que ningú observe l'enumeració introduïda.

Destacats