Detecten un míssil balístic sobrevolant Catalunya i la Comunitat Valenciana

La xarxa d'investigació del CSIC assenyala que per la trajectòria de l'objecte podria procedir de França

Guardar

misil balistico
misil balistico

La Xarxa d'Investigació Bòlids i Meteorits (SPMN) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha detectat un "bòlid artificial" sobrevolant Catalunya, el Mar Balear i la Comunitat Valenciana des de França sobre les 22.59 hores del divendres que va caure al mar, i s'estudia si va anar un míssil balístic o una reentrada.

"Actualment barrejar dues hipòtesis: un míssil balístic o una reentrada", ha indicat el compte d'investigadors en la xarxa social X en un missatge, en el qual han assenyalat que informaran d'informacions addicionals pel mateix canal. "Tan prompte completem estudi i obtinguem confirmació addicional ho inclourem en fil".

El matí d'este dissabte col·laboradors de la xarxa han compartit vídeos en què s'observa una objecte, que, després de partir de França, "va sobrevolar Girona i Barcelona per a endinsar-se en el Mar Balear i acabar el seu recorregut al Sud de la Comunitat Valenciana".

"Estudiant-la des d'Institute of Space Sciences (ICE-CSIC) per a conéixer origen, ens decantem per un míssil balístic", afig el missatge.

Segons indica el CSIC en la seua pàgina web, aquest bòlid artificial s'ha registrat en les estacions de vídeo detecció del Pic Bartolo i Benicàssim (Vicent Ibàñez), Blesa-Teruel (Miguel Aznar), Breda (David Molner), Corbera de Llobregat (Carlos Alcaraz), Esparreguera (Jordi Gil), Folgueroles (Pep Pujols/AAO i Josep M. Blat/CSIC-IEEC), Sant Celoni (David Molner), Sant Fost de Campsentelles (Lina Aguasca) i Sant Mateu (Cèsar Guasch).

Pel que el rang d'observació ha sigut Aragó, Catalunya, Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana, Euskadi, La Rioja i Navarra.

En paral·lel, un dels investigadors de la xarxa i professor de l'Institute of Space Sciences del CSIC Josep Maria Blat ha publicat un missatge en el qual es pregunta si hi haurà explicacions sobre aquest fet i si no s'haurien d'anunciar aquestes proves.

"Sincerament em pregunte si algun responsable donarà explicacions sobre aquesta prova que han fet hui sobre els nostres caps. No s'haurien d'anunciar?", ha escrit Blat.

Destacats