Desmantellen una xarxa que explotava a dones vulnerables a Gandia i Alzira

Guardar

guardia-civil-massamagrell
guardia-civil-massamagrell

Efectius de la Guàrdia Civil han desmantellat una xarxa que explotava sexualment a dones vulnerables en habitatges situats en les localitats valencianes de Gandia i Alzira, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

En l'operació, 'Madame', s'han detingut a quatre persones, dos homes i dues dones d'entre 20 i 46 anys, per suposats delictes de tràfic d'éssers humans, tràfic de drogues i blanqueig de capitals.

Els membres de la xarxa, de nacionalitat espanyola i boliviana, explotaven sexualment a set dones en domicilis d'Alzira i Gandia aprofitant-se de la seua situació de necessitat i vulnerabilitat, ja que presentaven addicció a substàncies estupefaents, a més d'estar en situació irregular al país. Les víctimes havien adquirit una el deute amb l'organització que era cada vegada major, mentre que els suposats autors obtenien suculents beneficis econòmics.

Així mateix, les víctimes eren obligades a aconseguir que els clients allargaren les estades mitjançant el consum de substàncies estupefaents i alcohol, augmentant així considerablement la factura final pels serveis i consums prestats.

Aprofitant aqueixa situació, els sostreien les targetes de crèdit i les passaven pels datàfons, obtenint un valor de 20 euros en cada transacció. Els beneficis econòmics obtinguts eren posteriorment blanquejats a través d'una empresa fantasma, mitjançant l'adquisició de béns immobles que posteriorment utilitzaven per a continuar exercint de nou la prostitució.

En els registres s'han confiscat 36.000 euros en efectiu, cocaïna i elements de tall i pesatge per a la seua distribució, a més de documentació acreditativa dels fets.

S'ha intervingut també quatre immobles valorats en 300.000 euros, un compte bancari amb més de 40.000 euros i un vehicle turisme que havien obtingut amb el blanqueig dels beneficis.

Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d'Alzira. L'operació ha sigut desenvolupada per agents pertanyents a l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna (València).

Destacats