Desmantellen 3 punts de venda de droga en "casitas roses", Patraix i Trànsits

Guardar

coche policia nacional
coche policia nacional

Agents de la Policia Nacional han desmantellat tres punts de venda de substàncies estupefaents a València, en tres operacions policials, i han detingut a huit persones d'entre 18 i 42 anys com a presumptes autores d'un delicte de tràfic de drogues.

Una de les operacions va ser duta a terme en el Marítim, en col·laboració amb Policia Local, i és la tercera que es realitza en una setmana. Les altres dues intervencions van tindre lloc en Trànsits i Patraix on, pel que sembla, els detinguts venien marihuana en els seus domicilis, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Els agents, en diversos registres practicats, han intervingut prop de 2,4 quilos de marihuana, 23 grams de cocaïna, 10 grams d'heroïna, 9.000 euros, a més de dues carabines, una pistola d'aire comprimit i un vehicle.

La Policia Nacional va tindre coneixement que en un habitatge de la zona de les "casitas rosas" un clan familiar estaria venent xicotetes dosis de cocaïna, heroïna, haixix i cànnabis i va poder constatar que el clan posseïa un magatzem situat en un altre habitatge superior, per a tornar a aprovisionar-se de les substàncies cada poques hores i evitar així tindre quantitats grans de droga en el seu domicili.

Finalment, es van realitzar dos registres en sengles habitatges. En una d'elles va haver d'entrar el GOES a través del balcó donades les fortes mesures de seguretat que havia adoptat el clan, com a reixes, una porta de ferro massís i persones que vigilaven constantment per a donar avís de la presència policial.

Durant l'assalt, els agents han detingut a cinc persones de la mateixa família, els qui van tractar de desfer-se de les substàncies, sense èxit, fins i tot arribant a escometre als policies per a aconseguir-ho.

En els dos registres s'han intervingut 23 grams de cocaïna, 10 grams d'heroïna, 9.000 euros, dues carabines de perdigons, munició, una pistola d'aire comprimit i un vehicle. Amb aquesta operació, la tercera en una setmana, s'ha aconseguit reduir "significativament" la presència de droga en la zona d'influència de la barriada, ha destacat la Policia.

TRÀNSITS I PATRAIX

Paral·lelament, en el cas de Trànsits, els agents van tindre coneixement gràcies a la col·laboració ciutadana que dues persones, mare i fill, podrien estar venent substàncies estupefaents des del seu habitatge. Després d'establir un dispositiu de vigilància, els investigadors van comprovar que existia un gran tràfec de possibles clients, els qui s'acostaven fins al domicili dels sospitosos per a presumptament adquirir marihuana.

Els policies van realitzar un registre en l'habitatge i van intervenir prop d'1,9 quilos de marihuana en cabdell, 790 euros i dues bàscules. A més, van detenir a mare i fill com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.

Els agents van esbrinar, a més, que en un altre habitatge de València, situada en el districte de Patraix, també podria estar venent-se marihuana, després d'observar un tràfec de possibles compradors, tots ells joves, fins i tot venda de droga a algun menor d'edat.

En aquest cas, el modus operandi sempre era el mateix: una vegada els compradors acudien als voltants del domicili sospitós, rebien un avís en els seus telèfons mòbils, després del qual els obrien la porta del portal i accedien a l'immoble. Els compradors abandonaven el lloc precipitadament pocs minuts després.

Els policies van registrar el domicili, on van localitzar i van intervenir 478 grams de marihuana, part de la qual es trobava preparada per a la seua venda en dosi, així com bàscules de pesatge i 480 euros en efectiu, entre altres efectes. També van detenir al suposat venedor, un jove de 22 anys, com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues.

Destacats